Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η ΔΕΥΑΓ για την οσμή στο νερό της πόλης των Γρεβενών…

6 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών ενημερώνει τους πολίτες της πόλης των Γρεβενών ότι, το Σάββατο 4/02/2012 παρουσιάστηκε βλάβη στον κεντρικό κλάδο ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών (κλάδος Αετιάς).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η υδροδότηση της πόλης να γίνεται από το Σάββατο 4/02/2012 μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 5/02/2012, αποκλειστικά από το βοηθητικό σύστημα ύδρευσης (γεωτρήσεις). Έτσι στην περιοχή που υδροδοτείται από τη δεξαμενή στα «Αμπέλια» παρουσιάστηκε έλλειψη στην επάρκεια του νερού που παρείχε η γεώτρηση του Αγροκηπίου και χρειάστηκε να μπει σε λειτουργία και η γεώτρηση στα Βαρκά.

Η εν λόγω γεώτρηση χρησιμοποιείται την θερινή περίοδο από Ιούλιο μέχρι και Οκτώβριο του εκάστοτε έτους και το νερό της είναι χημικά και μικροβιολογικά κατάλληλο παρουσιάζει όμως έντονη οσμή όταν δεν λειτουργεί για χρονικό διάστημα 5-6 ημερών.

Για να αποφευχθεί αυτό κάθε φορά που προγραμματισμένα πρόκειται να ξαναμπεί στο δίκτυο η συγκεκριμένη γεώτρηση δουλεύει για μία μέρα τουλάχιστον εκτός δικτύου και στη συνέχεια συνδέεται στη δεξαμενή και την τροφοδοτεί με νερό.

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση λόγο της βλάβης και της έλλειψης νερού που παρουσιάστηκε σε μεγάλο τμήμα της πόλης δεν κατέστη εφικτό να δουλέψει εκτός δικτύου η συγκεκριμένη γεώτρηση για μία ημέρα αλλά μόνο για τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα από το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα 6/02/2012 να παρουσιάζει το νερό στην συγκεκριμένη περιοχή οσμή.

Όπως αναφέρθηκε όμως και παραπάνω το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης πέραν της οσμής μικροβιολογικά και χημικά είναι κατάλληλο.

Γρεβενά 6/02/2012
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Γ.

This entry was posted on Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2012 at 15:16 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply