Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η πολύωρη και έντονη βροχόπτωση και στο νοσοκομείου του Πύργου. Ειδικότερα έχουν πλημμυρίσει οι υπόγειοι χώροι του ιδρύματος και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υποστούν ζημιές ιατρικά μηχανήματα, η γεννήτρια παροχής ρεύματος του νοσοκομείου, καθώς και όποιο άλλο νοσοκομειακό υλικό είναι αποθηκευμένο.

Πάντως, στο υπόγειο του νοσοκομείου υπάρχουν συνεργεία, προκειμένου να κάνουν απάντηση των υδάτων, αλλά και να διασώσουν από τα νερά το ιατρικό υλικό. Εξάλλου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το μέγεθος των ζημιών από τις πλημμύρες, αλλά και τις κατολισθήσεις, υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στα δίκτυα υποδομών, σε αγροτικές καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς και στις περιουσίες κατοίκων στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, και έχει ήδη ενημερώσει τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρο Μπούφη, και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, για την κήρυξη των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.