Δεκάδες άνθρωποι κοιμούνται στις αίθουσες για να γλιτώσουν από το κρύο

Καταφύγιο αστέγων το αεροδρόμιοΠερνούν απαρατήρητοι ανάμεσα στους ταξιδιώτες. Το βλέμμα τους κολλάει στον πίνακα αναχωρήσεων. Δείχνουν ανυπόμονοι. Μόνο που αυτοί δεν είναι εκεί για να ταξιδέψουν. Είναι οι άστεγοι που έχουν βρει καταφύγιο στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού, «έφθασε» και στην Αθήνα.

Όλο και περισσότεροι άστεγοι καταλήγουν στις αίθουσες του αεροδρομίου, θέλοντας να αποφύγουν τις σκληρές νύχτες στο δρόμο. Οι άστεγοι κοιμούνται στα καθίσματα του αεροδρομίου και προσπαθούν να αναμιχθούν με τους επιβάτες, για να ξεγελάσουν τους φύλακες.

Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», το προσωπικό του αεροδρομίου τους γνωρίζει, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τους διώξει, ξέροντας ότι η επόμενη επιλογή των αστέγων θα είναι ένα υγρό παγκάκι, κάπου στην Αθήνα.
«Θυμάμαι είδα έναν άστεγο να ξυρίζεται στις τουαλέτες. Σφίγγεται η καρδιά μου. Πώς να τους διώξουμε;», λέει ένας υπάλληλος.

Οι άστεγοι του αεροδρομίου δεν είναι ρακένδυτοι. Είναι άνθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της κρίσης και δεν έχουν συνηθίσει να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο. Γι’ αυτό αναζητούν ένα καταφύγιο, σε στεγασμένο χώρο.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.