Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διπλασιάστηκαν τα νέα περιστατικά καρκίνου

5 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μάστιγα η αρρώστια στην Κύπρο

Διπλασιάστηκαν τα νέα περιστατικά καρκίνουΔιπλασιάστηκαν τα νέα περιστατικά καρκίνου που καταγράφηκαν στην Κύπρο, την περίοδο 2001- 2010. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο καρκινοπαθών και συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας «Ελπίζω, Αγωνίζομαι, Ζω» (ΕΛΑΖΩ), τo 2001 υπήρξε αύξηση των νέων περιστατικών καρκίνου κατά 2% και το 2010 τα νέα περιστατικά διπλασιάστηκαν, σημειώνοντας αύξηση 4%.

Με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια «Ημέρα Καρκίνου», ο Σύνδεσμος ΕΛΑΖΩ αναφέρει ότι με την έναρξη της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το 2013 και τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε Πανεπιστημιακή Σχολή και του Ογκολογικού Τμήματος σε Πανεπιστημιακή Κλινική, αναμένεται να προσφέρονται, πλέον, ολιστικές θεραπείες του καρκίνου, χωρίς οι ασθενείς να χρειάζεται να καταφύγουν στο εξωτερικό, επωμιζόμενοι μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις.

 

This entry was posted on Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2012 at 19:05 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply