Ποιες αιτίες το προκαλούν και πώς αντιμετωπίζεται

Δώστε τέλος στο πρόβλημα των σκασμένων χειλιώνΤα χείλη, τα οποία αν και όταν είναι περιποιημένα μπορούν να γίνουν ένα από τα δυνατά σημεία της γυναίκας, συχνά αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να μοιάζουν ταλαιπωρημένα. Μάθετε τι μπορεί να φταίει και αντιμετωπίστε το. 

H ξηρότητα των χειλιών, αν και οφείλεται σε μάλλον απλούς λόγους, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική. Αν και τα «σκασμένα» χείλη είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο το χειμώνα, δεν έχουν εποχή, αφού μπορούν να εμφανιστούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Διαβάστε πού οφείλονται και φροντίστε τα όπως τους αξίζει.

-Καιρικές συνθήκες. Το έντονο κρύο και ο αέρας του χειμώνα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν ξηρότητα στα χείλη μας. Και το καλοκαίρι όμως οι υψηλές θερμοκρασίες, ο ήλιος και η θάλασσα μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Ένα ενυδατικό προϊόν σε μορφή λίπστικ που θα συστήσει ο δερματολόγος, μπορεί να σας προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζεστε και να σας ανακουφίσει από το ενοχλητικό τράβηγμα. Η χρήση ειδικών αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας επίσης θα προστατέψει τα χείλη σας από την ηλιακή ακτινοβολία, γι’ αυτό καλό είναι να μην την παραβλέπετε.

-Λήψη φαρμάκων. Κάποια φάρμακα, όπως συμπληρώματα σιδήρου, ισοτρετινοΐνη (που χορηγείται για την καταπολέμηση της ακμής) κ.α., μπορούν επίσης να προκαλέσουν ξηρότητα στα χείλη. Και εδώ ένα καλό ενυδατικό στικ μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

-Άλλες αιτίες. Ο ερεθισμός και η ξηρότητα είναι κάτι που μπορούμε να προκαλέσουμε και μόνοι μας με το σάλιο μας όταν περνάμε συχνά τη γλώσσα μας πάνω από τα χείλη, ενώ και η ελλιπής πρόσληψη υγρών και ο υψηλός πυρετός μπορεί να ευθύνονται, καθώς προκαλούν αφυδάτωση που είναι εχθρός των χειλιών.

Γι’ αυτό, εκτός από τη χρήση των ενυδατικών προϊόντων, καλό είναι να φροντίζετε για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού σας, να πλένετε το στόμα σας έπειτα από κάθε γεύμα και να φροντίζετε να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στους χώρους που κινείστε συνήθως, χρησιμοποιώντας αν χρειαστεί ειδικούς υγραντήρες.

www.myworld.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.