Μόνο 1,6 δισ. ευρώ μεταφέρθηκαν από τα τέλη του 2009 στην Ελβετία

Βενιζέλος: 50 δισ. ευρώ στα σεντούκια τους κρατούν οι ΕλληνεςΚάτι λιγότερα από 50 δισ. ευρώ έχουν κρύψει οι Ελληνες στα στρώματα των κρεβατιών τους! Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή το πρωί μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ενα ακόμη συμπέρασμα από τα λεγόμενά του είναι ότι η περίφημη φημολογία περί του πακτωλού των ελληνικών καταθέσεων που εισέρευσε στις τράπεζες της Ελβετίας από το 2009 που ξέσπασε η κρίση, αποτελεί μύθο.

Μιλώντας ο υπουργός είπε ότι από τα τέλη του 2009 που ξεκίνησε η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, συνολικά έχουν αποσυρθεί 65 δισ. ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 16 δισ. ευρώ φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Αρα, τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Ελληνες από τις τράπεζες για να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα – από τους πιο παραδοσιακούς αποταμιευτές.

Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.