Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση των υπαλλήλων κατά 150.000

Αντιμέτωποι με την απόλυση, μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης, φαίνεται ότι θα έρθουν και οι ένστολοι αλλά και οι εκπαιδευτικοί κατόπιν απαίτησης της τρόικας, την οποία καλείται να αποδεχθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015. Στο μεταξύ, με κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες Παρασκευή, προσδιορίζονται οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό που θα αξιολογηθούν κατ’ εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που συμμετέχουν στις συζητήσεις, οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εμμέσως πλην σαφώς θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων με βάση τα κριτήρια που θα τεθούν για την αποδοτικότητά τους και τη χρησιμότητά τους ανάλογα με τον τομέα στον οποίο εργάζονται.

Στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις στις οποίες έχει την πλειοψηφία το Δημόσιο) υπηρετούν αυτή την περίοδο περίπου 750.000 άτομα και ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κ.λπ.) περίπου 350.000 άτομα.

«Πρεμιέρα» αξιολόγησης

Στον προσδιορισμό των φορέων του δημόσιου τομέα, των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (περί πλεονάζοντος προσωπικού και μεταφοράς του σε άλλο οργανισμό ή κατάργησης των οργανικών θέσεων), προχωρά η κυβέρνηση, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από 1-1-2012, οι κάτωθι φορείς:

α. Υπουργεία και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εποπτείας τους,

β. Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,

γ. Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες,

δ. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,

στ. Οι ΔΕΚΟ και τα Ν.Π.Ι.Δ. του κεφαλαίου Α΄ του Ν.3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζομένους.

Ο παραπάνω κατάλογος φορέων δύναται να συμπληρωθεί με νεότερη ΚΥΑ.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.