Το Facebook έχει 845 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, εκ των οποίων οι μισοί «συνδέονται» τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Αν ήταν χώρα, θα ήταν η τρίτη σε μέγεθος στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ινδία.

Τουλάχιστον οι μισοί χρήστες (55%) του διαδικτύου στον κόσμο χρησιμοποιούν το Facebook. Ένα λεπτό στα επτά που περνά ο χρήστης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ παγκοσμίως, το αφιερώνει στο Facebook (τελευταία ενημέρωση στοιχείων ComScore).

– Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών του Facebook (152,5 εκατομμύρια), ακολουθεί η Ινδία (43,5 εκατομμύρια), η Ινδονησία (43,06 εκατομμύρια), η Βραζιλία (37,9 εκατομμύρια) και το Μεξικό (35 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του socialbakers.com.

To Facebook είναι πρώτο μεταξύ των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης σχεδόν σε όλες τις χώρες, με σπάνιες εξαιρέσεις τη Ρωσία όπου προηγούνται το Odnoklassniki και το VKontakte, και την Κίνα, όπου το Facebook απαγορεύεται, με τον αμερικανικό ιστότοπο να επικαλείται «βασικές νομικές και νομοθετικές δυσκολίες». Τον Οκτώβριο έχασε επίσης την πρωτιά στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και την Πολωνία, σύμφωνα με το ComScore.

– Τρεις από τους τέσσερις ιδρυτές του Facebook είναι εκατομμυριούχοι, αρχίζοντας από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (17,5 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes του 2011). Ο νεότερός του κατά οκτώ ημέρες Ντάστιν Μόσκοβιτς έχει περιουσία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Εντουάρντο Σαβερίν έχει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Σον Πάρκερ, ιδρυτής του Napster και ένας από τους πρώτους μέντορες του Ζούκερμπεργκ, έχει περιουσία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των μετοχών του στο Facebook.

– Τουλάχιστον 250 εκατομμύρια φωτογραφίες μπαίνουν στον ιστοχώρο καθημερινά.

– Περισσότεροι από 425 εκατομμύρια χρήστες ασύρματων δικτύων επικοινωνίας συνδέθηκαν στο Facebook από φορητές συσκευές το Δεκέμβριο.

– Οι χρήστες του Facebook έχουν κατά μέσο όρο 130 «φίλους» των οποίων μπορούν να παρακολουθούν τα νέα στην ιστοσελίδα. Το Facebook δηλώνει ότι φιλοξενεί τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια σχέσεις φιλίας.

– Η πιο δημοφιλής σελίδα της ιστοσελίδας είναι αυτή της ίδιας της επιχείρησης Facebook που επικοινωνεί με τους χρήστες της, η οποία παρακολουθείται από 60,2 εκατομμύρια οπαδούς. Μετά ακολουθεί η σελίδα ενός ιστότοπου πόκερ με 56,6 εκατομμύρια οπαδούς, αυτή του ράπερ Εμινεμ (52 εκατομμύρια οπαδούς), η σελίδα του YouTube (51,3 εκατομμύρια) και αυτή της τραγουδίστριας Ριάνα (50,3 εκατομμύρια).

– Το Facebook είχε 3.200 εργαζόμενους στις 31 Δεκεμβρίου και προγραμματίζει την πρόσληψη «χιλιάδων» άλλων φέτος.

– Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη σε 70 γλώσσες και έχει γραφεία και κέντρα δεδομένων σε τουλάχιστον 20 χώρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.