Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΝΔ και ΛΑΟΣ αντιδρούν στην απόφαση της Χάγης για το Δίστομο

4 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Ξανακλαίμε τους νεκρούς μας» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας -Ανοιχτό παραμένει για τη ΝΔ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

ΝΔ και ΛΑΟΣ αντιδρούν στην απόφαση της Χάγης για το ΔίστομοΣε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης τονίζει ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης των πολεμικών αποζημιώσεων και δεν συμβαδίζει ούτε με τις ευρωπαϊκές αξίες ούτε με το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού και γενικότερα των λαών της Γηραιάς Ηπείρου.

Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης κάνει σαφές ότι «επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει λήξει».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας σχολίασε τη δικαστική απόφαση με μια πικρή δήλωση: «Υποδέχομαι την απόφαση της Χάγης με αγανάκτηση και δάκρυα. Ξανακλαίμε τους νεκρούς μας και τα θύματα του Διστόμου. Καμία ετεροδικία δεν ακυρώνει και παραγράφει τα εγκλήματα πολέμου».

«Κανείς, καμία απόφαση κανενός δικαστηρίου δεν μπορεί να παραγράψει την Ιστορία»δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριος Ροντούλης. «Δεν μπορεί να διαλύσει, να σβήσει από τη μνήμη των ανθρώπων το αίμα που αδίκως έχει χυθεί. Δικαιολογημένα αγανακτήσατε, αγανακτεί όλος ο ελληνικός λαός, αλλά κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως έχουν να κάνουν με έναν λαό με μνήμη και ιστορική συνείδηση, που μπορεί και αντέχει στις κακουχίες, γιατί έχει DNA μαχητή αυτός ο λαός» πρόσθεσε.

«Η δήλωση Πολύδωρα μας εκφράζει. Η ελληνική Ιστορία συναρπάζει και μας παιδαγωγεί και αποδεικνύει πως όταν οι Ελληνες είναι ενωμένοι, μπορούν πολλά – και μπορεί να ξεπεράσουμε και τη σημερινή οικονομική καταχνιά» ανέφερε, τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ κ.Γιώργος Καρασμάνης.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2012 at 15:34 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply