Εν μέσω οικονομικής κρίσης

Έσπασαν τα ρεκόρ οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών«Έσπασαν» το ρεκόρ όλων των εποχών οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών το 2011, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα που είχαν φτάσει το 2008, προτού ξεσπάσει η οικονομική κρίση. 

Παρά την ισχυροποίηση του ελβετικού φράγκου, οι πωλήσεις ρολογιών στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 19,2%, φτάνοντας στο ποσό των 19,3 δισεκατομμυρίων φράγκων. Η μεγαλύτερη αύξηση προέρχεται από χώρες της Ασίας.

Στην Κίνα τα έσοδα από την πώληση ελβετικών ρολογιών αυξήθηκαν κατά 49% ενώ στο Χονγκ Κονγκ, τη μεγαλύτερη αγορά ρολογιών στον κόσμο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 28%.

Συνολικά οι εξαγωγές ελβετικών προϊόντων, εκτός από τα ρολόγια, αυξήθηκαν κατά 2,1% το 2011. Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πάντως ότι η ισχυροποίηση του φράγκου και η χαμηλή οικονομική ανάπτυξη στον υπόλοιπο κόσμο μείωσε τις εξαγωγές που το 2010 είχαν παρουσιάσει αύξηση 7,2%.

Λόγω του ισχυρού φράγκου οι εξαγωγείς υποχρεώθηκαν να μειώσουν τις τιμές τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.