Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

«Ναι», υπό όρους, του εισαγγελέα στην αποφυλάκιση του Εφραίμ

Φεβρουάριος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Θετική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Π. Μαντζούνη, στην αίτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας εισηγείται στην ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με την μονή, να κάνει δεκτή την προσφυγή που υπέβαλε ο αρχιμανδρίτης πριν λίγες ημέρες.

Στην αίτησή του προς την ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος της μονής επικαλείται λόγους υγείας, ενώ επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετωπίζει για τις λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές».

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.

Ο κ. Ματζούνης είχε κρίνει ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ. Η κα Καλού είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου μοναχού.

Τον τελικό λόγο για την έκβαση της αίτησης του επικεφαλής της μονής Βατοπεδίου θα έχει η εφέτης, η οποία πάντως είχε διατυπώσει την άποψη, προς το Συμβούλιο Εφετών όταν είχε συνεδριάσει για να λύσει τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα, πως σε βάρος του ηγούμενου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και πως είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα αδικήματα.

Σε περίπτωση που η ανακρίτρια απορρίψει το αίτημα του Εφραίμ, ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει με νέα αίτησή του στο Συμβούλιο Εφετών.

 

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 3rd, 2012 at 07:37 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply