Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεν συνδέεται η καισαρική τομή με την παχυσαρκία

2 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έρευνα ανατρέπει τα πορίσματα μελέτης που συνέδεε την επέμβαση με το βάρος

Δεν συνδέεται η καισαρική τομή με την παχυσαρκίαΤα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική τομή δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται με φυσιολογικό τρόπο, σύμφωνα με μια βραζιλιάνικη έρευνα.

Παλαιότερη έρευνα από την ίδια χώρα, είχε αποφανθεί ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο υπερβολικό βάρος και την καισαρική τομή, οδηγώντας κάποιους επιστήμονες να υποστηρίξουν ότι η μη έκθεση σε βακτήρια κατά την διαδικασία της καισαρικής μπορεί να κάνει τα παιδιά παχύτερα.

Ωστόσο, τα πρόσφατα συμπεράσματα που δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής υποστηρίζουν ότι δεν αληθεύει αυτό.

Η έρευνα συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Βραζιλία επειδή το 2009 περισσότερα από τα μισά βρέφη γεννήθηκαν με καισαρική τομή. Στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό βαίνει αυξανόμενο επί χρόνια και σήμερα ξεπερνά το 30%.

www.ygeianews.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2012 at 16:07 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply