Κλειστοί δρόμοι σε Πεντέλη-Βαρυμπόμπη – Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Πάρνηθα

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα - κλειστά σχολείαΝέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα, καθώς και η ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο.

Σε όλη τη δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι νότιοι άνεμοι στα δυτικά θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.

Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και τα νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Κλειστός για τα οχήματα είναι ο περιφερειακός δρόμος της Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Άγιο Πέτρο, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία και στην λεωφόρο Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ προς το καζίνο, στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών μετά την Κάντζα προς Θήβα
και στο δρόμο Σφενδάλης – Αγίου Μερκουρίου – Κατσιμιδίου από Σφενδάλη (Μαλακάσα) προς Κατσιμίδι.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Βαρυμπόμπης – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της εισόδου των βασιλικών κτημάτων προς Αγιο Μερκούριο και Κατσιμίδι.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί πυκνή χιονόπτωση κάλυψε το τμήμα της εθνικής οδού από το 146 χλμ. έως το 160 χλμ., στην περιοχή της Αρκίτσας. Η παρέμβαση των ειδικών μηχανημάτων κράτησε τον δρόμο ανοιχτό, όπως άλλωστε και όλη τη νύχτα, σε διάφορα σημεία.

Πάντως, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών μετά τα Βίλια προς Θήβα, η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Ελευθεροχωρίου – Ελασσόνας – Κατερίνης, Μυρτίσκης – Άνω Βυρσίνης, Καρδάμου Κύμης, του νομού Ροδόπης, από την πόλη των Γρεβενών προς και από Βασιλίτσα, Περιβόλι, Σαμαρίνα και Μέτσοβο (μέσω Μηλιάς – Κρανιάς), Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου και Βίγλας), Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), Άρνισας – Παλιού Αγίου Αθανασίου Πέλλας, Καστανερής – Λιβαδίων Κιλκίς, Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), Βέροιας – Δασκίου, Νάουσας – Τριών – Πέντε Πηγαδιών και Νάουσας – Ροδοχωρίου, καθώς και από το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας, προς και από τους οικισμούς Βρύου και Μοσχοποτάμου, του νομού Πιερίας.

Στο νομό Μαγνησίας, στους επαρχιακούς δρόμους Βόλου – Ζαγοράς, από 13ο έως 43 χλμ. (άνω κλάδος), Αλμυρού – Ανάβρας, Αλμυρού – Κοφφών, Αλμυρού – Κοκκοτών και Αλμυρού – Βρύναινας, Αγριάς – Αγίου Λαυρεντίου, Δράκιας – Χανίων, Κουκουράβας – Μακρινίτσας και Ζαγοράς Πουρίου. Επίσης, στον επαρχιακό δρόμο Τρικάλων – Άρτας, Πύλης – Μεσοχώρας και σ΄ ολόκληρο το ορεινό οδικό δίκτυο των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας. Ακόμα, στο δρόμο Μουζακίου – Άρτας, Μουζακίου – Πετρίλου, Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, Ρεντίνας – Καρπενησίου, καθώς επίσης και περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα.

Στο νομό Λάρισας, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στους επαρχιακούς δρόμους Αγιάς – Μελιβοίας, Αγιόκαμπου – Σκλήθρου – Ελαφού, Ραψάνης – Κρανιάς, Πυργετού – Κρανιάς, Ελασσόνας – Γρεβενών, Λιβαδίου – Δολίχης, Πυθίου – Κοκκινόπηλου και Μηλέας – Τσαπουρνιάς.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει την Τρίτη το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Τα δρομολόγια για την Αίγινα γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια για Σαλαμίνα αλλά και στις πορθμειακές γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτής-Θάσου, Κυλλήνη-Κεφαλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθο.

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν στην Αττική
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη μετά από πρόταση των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Στην Κηφισιά τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, για να είναι ασφαλής η πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα λόγω του παγετού.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Ωρωπό, Μενίδι και Κορωπί.

Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή
Την Πέμπτη ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Σταδιακά όμως θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα Δυτικά, τα Νότια και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές.

Την Παρασκευή οι ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας κυρίως της Δυτικής.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, κυρίως στα βόρεια του Νομού, γρήγορα όμως την Πέμπτη θα περιοριστούν στα ορεινά.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.