Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Να γιατί φτάσαμε ως εδώ! – Νέο σκάνδαλο με μισθούς Ελβετίας στο ΟΑΚΑ!

Ιανουάριος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πριν από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων στις αρχές του 2011 ο μέσος όρος τακτικών αποδοχών των εργαζομένων στο ΟΑΚΑ, ξεπερνούσε τα 3.200 ευρώ!

Το τραγικό είναι οτι από το 2008 υπήρχε πόρισμα οικονομικού επιθεωρητή που ζητούσε να εξεταστεί εαν είναι σύννομες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οι αυξημένες παροχέ ςπου υπάρχουν στο μισθολόγιο των υπαλλήλων του οργανισμού.

Τότε, λέει 2 στους 3 εργαζόμενους έπαιρναν επιδόματα και δεν είχαν καν υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπήρχε για παράδειγμα επίδομα κολυμβητηρίου και ήταν 200 ευρώ το μήνα ή επιδομα ασφαλείας 500 ευρώ το μήνα!

Το 2009 και ενω είχαμε μπει για τα καλά στην κρίση, ο ο βασικος μισθός ήταν 1.950 ευρώ το μήνα, ενω στο υπόλοιπο δημόσιο ήταν 711!

Διευθυντής πήρε 78.000 ευρώ σε επιδόματα σε 2 χρόνια χωρίς καν να υπάρχει η απαραίτητη υπογραφή!

Νυχτοφύλακας έπαιρνε 3.400 ευρώ και γραμματέας 3.900!

Το ερώτημα είναι το εξής: Αφού έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και επι της ουσίας κλοπή και λεηλασία δημοσίου χρήματος, θα κληθούν όλοι αυτοί να τα επιστρέψουν; Η θα είναι κι αυτή μια υπόθεση που θα σοκαριστούμε στην αρχή και μετά θα την ξεχάσουμε;

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 30th, 2012 at 13:28 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply