Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καλύτερη η συμπεριφορά των εργοδοτών που ασκούνται

30 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Όσο πιο στρεσαρισμένοι οι προϊστάμενοι, τόσο πιο θιγμένοι οι εργαζόμενοι

Καλύτερη η συμπεριφορά των εργοδοτών που ασκούνταιΗ άσκηση μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική μας υγεία αλλά και την πνευματική ευεξία των άλλων, καθώς εργοδότες που γυμνάζονται τείνουν να φέρονται καλύτερα στους υφισταμένους τους. 

Αυτό αναφέρει έρευνα στο περιοδικό «Journal of Business and Psychology».

Ερευνητές ζήτησαν από 98 φοιτητές MBA που επίσης εργάζονταν με πλήρη απασχόληση να αξιολογήσουν πώς τους συμπεριφερόταν ο εργοδότης τους απαντώντας σε προτάσεις όπως με μειώνει μπροστά στους άλλους. Οι ερευνητές επίσης ζήτησαν από τους προϊσταμένους να συμπληρώσουν διαφορετικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τα επίπεδα στρες και την εβδομαδιαία άσκηση.

Όπως περίμεναν οι ερευνητές, όσο περισσότερο στρεσαρισμένοι ήταν οι προϊστάμενοι τόσο περισσότερο θιγμένοι αισθάνονταν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο οι εργαζόμενοι αισθάνονταν καλύτερα για τον εργοδότη που ασκούνταν είτε με γιόγκα είτε με άρση βαρών. Μια ή δυο φορές την εβδομάδα αρκούσαν για να κάνουν τη διαφορά.

Η άσκηση δεν μείωσε απλώς το στρες-οι εργοδότες που ασκούνταν ανέφεραν ότι αισθάνονταν την ίδια πίεση με τους συναδέλφους που ακολουθούσαν καθιστική ζωή. Οι δραστήριοι εργοδότες παρέλειπαν τη λεκτική επίθεση προς τους υφιστάμενους.

iatronet

This entry was posted on Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2012 at 18:40 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply