Για κενό εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο πολλά στελέχη του κόμματος μετά την παρουσία φαινομένων έλλειψης συντονισμού που εμφάνισε η κοινοβουλευτική ομάδα στην ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας.

Αρκετοί μάλιστα συμφωνούν με την πρόταση του κ. Σκανδαλίδη να εκλεγεί άμεσα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα συντονίζει τους βουλευτές στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα διενεργηθούν ενόψει και των σκληρών μέτρων που απαιτεί η τρόικα για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” εξήγησε την πρότασή του λέγοντας ότι πρέπει η κοινοβουλευτική ομάδα να προχωρήσει στην εκλογή νέου προέδρου ανεξάρτητα από τις εσωκομματικές εξελίξεις για αλλαγή αρχηγού στις 18 Μαρτίου.

“Δεν υπάρχει πολιτική διεύθυνση, υπάρχει ένα κενό. Υπάρχει ένα κενό εξουσίας. Είπα λοιπόν να επιλεγεί ένας άνθρωπος να διευθύνει την κοινοβουλευτική ομάδα, απο τους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας”, τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης ενώ σε ερώτηση για το έαν ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα πρέπει να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός απάντησε: “Αυτό ας το αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο, ας το αποφασίσει ένα συνέδριο, ας το αποφασίσει ο οποιοσδήποτε θέλει. Πρέπει αυτή τη στιγμή να καλυφθεί αυτό το κενό. Αυτό είπα εγώ”.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, απαντάει στους επικριτές του για τα όσα του καταλογίζουν μετά τη δήλωσή του ότι δεν διάβασε το μνημόνιο. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Σπύρο Βούγια που του άσκησε κριτική και θυμίζει ότι την παραμονή της ψήφισης του μνημονίου είχαμε την τραγωδία της Marfin με τους τρεις νεκρούς.

“Ανάμεσα σε όλους εκείνους που που άσκησαν δριμεία κριτική υπήρχε και ένας που όχι μόνο απλώς ήξερε την αλήθεια του ισχυρισμού μου, αλλά την ήξερε από ‘πρώτο χέρι’. Γιατί πράγματι, ο Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τότε, δεν μπορεί να μην θυμάται. Δεν μπορεί να μην θυμάται τους εξοντωτικούς εργασιακούς ρυθμούς, την αγωνία να μην υπάρξει νεκρός στις καθημερινές διαδηλώσεις, τις συνεχείς συσκέψεις μέχρι αργά τη νύχτα στο υπουργείο. Και αν έχει ξεχάσει όλα αυτά, δεν μπορεί να μην θυμάται την εφιαλτική 5η Μαΐου, ακριβώς μια μέρα πριν την ψήφιση του μνημονίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος”, ανέφερε.

Το κλίμα, πάντως, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα βαρύ και οι βουλευτές προβληματίζονται για το εάν θα ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα. Η Βάσω Παπανδρέου σε συνέντευξή της στο “Βήμα της Κυριακής”, αφού τονίζει ότι θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει αλλαγή ηγεσίας, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει άλλα μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση.

“Σε ο,τι με αφορά, ψήφισα ‘ναι’ για να πάρουμε την 6η δόση. Και είπα ότι ήταν η τελευταία φορά. Και είναι”, τόνισε η κα Παπανδρέου.

“Αν είναι μέτρα που οδηγούν σε αδιέξοδα δεν θα τα ψηφίσω. Ή αν είναι μέτρα τα οποία δίνουν μια διέξοδο, προφανώς”, επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαγεωργίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.