Όλα εξαρτώνται από το σωστό ύπνο

Μήπως ξεχνάτε εύκολα;Η μνήμη, η μάθηση αλλά και ο συντονισμός της σκέψης εξαρτώνται κατά πολύ από τον σωστό ύπνο λένε οι επιστήμονες.

Η έλλειψη του σωστού ύπνου μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες και στα παιδιά και ιδιαιτέρως σε σχέση με την εκμάθηση. Άλλωστε το πρόβλημα φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε νεαρότερες ηλικίες καθώς πρόσφατη μελέτη σε εφήβους δείχνει ότι το 1/3 των ερωτηθέντων εμφανίζει σημαντική καθυστέρηση στην επέλευση του ύπνου και 1/3 αναφέρει ανεπαρκή διάρκεια ύπνου.

Αιτία ο σύγχρονος τρόπος ζωής των εφήβων που απασχολούνται όλη την ημέρα σε διάφορες δραστηριότητες και το βράδυ παίζουν με τις ώρες στο ίντερνετ.

Με βάση τους υπολογισμούς περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από διαταραχές τα βράδια όταν προσπαθούν να κοιμηθούν. Και το χειρότερο είναι ότι ελάχιστοι καταφεύγουν στους ειδικούς.

Σε διεθνή, πολυκεντρική έρευνα, με δείγμα 35.327 ενήλικες, βρέθηκε ότι το 27% του γενικού πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο του χωρίς να το συνειδητοποιεί, ενώ από αυτούς που αναγνωρίζουν το πρόβλημα μόνο το ένα τρίτο (32%) λαμβάνει θεραπεία .

www.ygeianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.