Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήπως ξεχνάτε εύκολα;

Ιανουάριος 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Όλα εξαρτώνται από το σωστό ύπνο

Μήπως ξεχνάτε εύκολα;Η μνήμη, η μάθηση αλλά και ο συντονισμός της σκέψης εξαρτώνται κατά πολύ από τον σωστό ύπνο λένε οι επιστήμονες.

Η έλλειψη του σωστού ύπνου μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες και στα παιδιά και ιδιαιτέρως σε σχέση με την εκμάθηση. Άλλωστε το πρόβλημα φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε νεαρότερες ηλικίες καθώς πρόσφατη μελέτη σε εφήβους δείχνει ότι το 1/3 των ερωτηθέντων εμφανίζει σημαντική καθυστέρηση στην επέλευση του ύπνου και 1/3 αναφέρει ανεπαρκή διάρκεια ύπνου.

Αιτία ο σύγχρονος τρόπος ζωής των εφήβων που απασχολούνται όλη την ημέρα σε διάφορες δραστηριότητες και το βράδυ παίζουν με τις ώρες στο ίντερνετ.

Με βάση τους υπολογισμούς περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από διαταραχές τα βράδια όταν προσπαθούν να κοιμηθούν. Και το χειρότερο είναι ότι ελάχιστοι καταφεύγουν στους ειδικούς.

Σε διεθνή, πολυκεντρική έρευνα, με δείγμα 35.327 ενήλικες, βρέθηκε ότι το 27% του γενικού πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο του χωρίς να το συνειδητοποιεί, ενώ από αυτούς που αναγνωρίζουν το πρόβλημα μόνο το ένα τρίτο (32%) λαμβάνει θεραπεία .

www.ygeianews.gr

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 29th, 2012 at 10:40 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply