Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η απάντηση στην προέλευση της ζωής έρχεται από… σάκχαρα

29 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πιο κοντά στο θεμελιώδες ερώτημα βρίσκονται επιστήμονες της χημείας

Η απάντηση στην προέλευση της ζωής έρχεται από... σάκχαραΠιο κοντά στην απάντηση τους θεμελιώδους ερωτήματος σχετικά με την προέλευση της ζωής φαίνεται πώς βρίσκονται όχι βιολόγοι, αλλά επιστήμονες της χημείας.

Επιστήμονες από τα αγγλικά πανεπιστήμια του York και του Nottingham ισχυρίζονται ότι η ερευνά τους πάνω στον τρόπο που δημιουργούνται μόρια σακχάρου στο DNA, απαραίτητα για τη ζωή, τους φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση της αρχής δημιουργίας της ζωής.

Στο πλαίσιο της ερευνάς, δημιούργησαν ένα ζευγάρι σακχάρων, ερυθρόζης και Θρεόζης, μια διαδικασία που θα μπορούσε να έχει συντελεστεί πριν την εμφάνιση ζωής. Τα ευρήματα φαίνεται να εξηγούν την προέλευση των σακχάρων.

«Αυτό που επιτύχαμε είναι το πρώτο βήμα σε ένα μονοπάτι που θα δείξε την προέλευση των σακχάρων», σημειώνει ο ερευνητής Paul Clarke, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Δημιουργήσαμε τα σάκχαρα αυτά από απλά υλικά που οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπήρχαν τη στιγμή που εμφανίστηκε η ζωή», εξηγεί ο επιστήμονας.

Εξηγώντας τη συνεισφορά της χημείας στην απάντηση πώς εμφανίστηκε η ζωή, ο Paul Clarke επισημαίνει «Υπάρχουν πολλές σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση της ζωής και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με τη βιολογία. Αλλά για την εμφάνιση της ζωής, πρέπει να υπάρξει μια στιγμή όταν μη-ζωντανά αντικείμενα “ζωντανεύουν”, όλα μέχρι τη στιγμή εκείνη έχουν να κάνουν με τη χημεία».

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2012 at 22:34 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply