Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ιανουάριος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

H Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2012, βελτίωσε τη δομή και εμπλούτισε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της.

Μεταξύ άλλων, εισήχθησαν νέες θεματικές ενότητες που αφορούν τους τομείς Διωκτικών Αρχών – Ασφάλειας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Νέων Τεχνολογιών, Παιδείας -Έρευνας, Υγείας, Φορολογικό και Χρηματοπιστωτικό, ενώ ενημερώθηκαν οι ήδη υπάρχουσες θεματικές ενότητες και προστέθηκε κατάλογος σχετικής με την προστασία δεδομένων βιβλιογραφίας.

Επίσης, η Αρχή ανακοινώνει την έκδοση του πρώτου τεύχους «Ενημερωτικού Δελτίου», με νέα για το έργο της και τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε διεθνές επίπεδο.

Η ύλη του πρώτου αυτού τεύχους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα εξής:
Χαιρετισμό του Προέδρου της Αρχής, συνοπτικά κείμενα και παραπομπές για μια σειρά θεμάτων, όπως του σχεδίου Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου για την προστασία δεδομένων που τροποποιεί την Οδηγία 95/46/ΕΚ, γνωμοδοτήσεις ή αποφάσεις της Αρχής σχετικά με την ηλεκτρονική κάρτα αποδείξεων, τη δημοσιοποίηση στοιχείων μεγαλο-οφειλετών στο διαδίκτυο, το Πόθεν Έσχες βουλευτών, την πολιτική επικοινωνία και τη διατήρηση δεδομένων στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και σύντομα νέα για πρόσφατες ή επικείμενες εκδηλώσεις, απλές απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα και χρήσιμους συνδέσμους σε διαδικτυακούς τόπους, σχετικούς με τα παραπάνω ζητήματα.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τέλος, ειδικό ερωτηματολόγιο διαμορφώθηκε, το οποίο αποσκοπεί στην αποτίμηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφαλούς χρήσης υπηρεσιών διαδικτύου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 28th, 2012 at 13:40 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply