Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Μισθούς Βουλγαρίας ζήτησε η Τρόικα – Νέα συνάντηση με Κουτρουμάνη

Ιανουάριος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αμετακίνητη στις θέσεις της για άμεση λήψη όλων των μέτρων που έχει ζητήσει έμεινε η τρόικα που διεμήνυσε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο προς την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να προωθήσει, και μάλιστα αμεσότατα, όλες τις επώδυνες παρεμβάσεις στα εργασιακά

Μισθούς Βουλγαρίας ζήτησε η Τρόικα - Νέα συνάντηση αύριο με ΚουτρουμάνηΥστερα από συνάντηση τεσσάρων ωρών των επικεφαλής του κλιμακίου με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, οι εκπρόσωποι των πιστωτών ολοκλήρωσαν τις χθεσινές επαφές αφήνοντας ένα αυστηρό τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά:

«Πάρτε όλα τα μέτρα χωρίς καθυστέρηση» ήταν η σκληρή γραμμή στην οποία επέμεινε η τρόικα που ζητεί πλέον άμεση εφαρμογή όλων των αλλαγών στα εργασιακά και συγκεκριμένα μειώσεις κατώτατου μισθού, περικοπή στον 13ο και 14ο, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες, πάγωμα αυξήσεων, ωριμάνσεων, επιδομάτων, κατάργηση της μετενέργειας στις κλαδικές συμβάσεις, προσφυγή στη Διαιτησία μόνο με τη σύμφωνη γνώμη εργοδοτών – εργαζομένων, μείωση εισφορών και μείωση επικουρικών συντάξεων.

Απέναντι στο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του Υπουργείου Εργασίας -της συμφωνίας δηλαδή των κοινωνικών εταίρων- η τρόικα αντέταξε ότι αυτό που προέχει είναι η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας από την εληνική οικονομία.

Μισθούς Βουλγαρίας ζήτησε η Τρόικα - Νέα συνάντηση αύριο με Κουτρουμάνη

Μάλιστα στα συγκριτικά παραδείγματα που αναφέρθηκαν για το μισθολογικό κόστος, εκτός από αυτά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, υπήρξε αναφορά και στις ανατολικές χώρες που «είναι δίπλα μας και συνεπώς μας ανταγωνίζονται με πολύ χαμηλότερο κόστος».

«Το θέμα είναι πλέον πολιτικό» ήταν η αντίοδραση του κ. Κουρτρουμάνη που πρόκειται να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Οι δραματικές -όπως εξελίσσονται- συνομιλίες του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με τα στελέχη της τρόικας θα επαναληφθούν το μεσημέρι.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 28th, 2012 at 14:55 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply