Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέος σεισμός στην Κρήτη – Δύο τραυματίες…

Ιανουάριος 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι σε Κρήτη και Σαντορίνη από τον δεύτερο ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που έπληξε την θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο νησιών σε λιγότερο από 24 ώρες

Ήταν λίγο μετά τις 3, όταν οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτι τους, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να βγουν γρήγορα στον δρόμο. Πρόκειται για μια γυναίκα και ένα νεαρό άντρα, οι οποίοι έσπασαν το πόδι τους μέσα στον πανικό τους.

Το ΕΚΑΒ έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις από άτομα που έχουν καταρρεύσει ψυχολογικά από τον φόβο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός ήταν μεγαλύτερης διάρκειας από ότι ο προχθεσινός και για αυτόν τον λόγο έγινε πιο αισθητός στους κατοίκους.

Ανησυχίες για το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Οι σεισμολόγοι μελετούν το ενδεχόμενο να συνδέεται ο εγκέλαδος με το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί, αφού όπως είπε και ο καθηγητής κ. Φ. Βαλλιανάτος: «το κέικ (το ηφαίστειο) φουσκώνει. Ο σεισμός δεν προειδοποιεί, όμως το ηφαίστειο προειδοποιεί».

star.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 27th, 2012 at 08:31 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply