Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιόνιο: Ερευνες για τον εντοπισμό πλοιαρίου με 100 λαθρομετανάστες

Ιανουάριος 27th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Επιχείρηση του Λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη στον Μεσσηνιακό Κόλπο

Ιόνιο: Ερευνες για τον εντοπισμό πλοιαρίου με 100 λαθρομετανάστεςΕντοπίστηκε από τους λιμενικούς μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσσηνιακού κόλπου το καΐκι, που είχε διαπιστωθεί από το πρωί της Παρασκευής ότι πλέει γεμάτο από παράνομους μετανάστες. Αυτή την ώρα οδηγείται στην Πύλο όπου θα γίνει καταμέτρηση, ενώ θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους αλλοδαπούς παρουσιάζουν προβλήματα υγείας

Η κινητοποίηση ξεκίνησε έπειτα από τηλεφώνημα στην Αστυνομία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 100 λαθρομετανάστες και είχε ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό την Ιταλία, είχε μείνει ακυβέρνητο.

Αρχικά οι έρευνες στράφηκαν στο βόρειο Ιόνιο, ωστόσο στη συνέχεια αξιοποιώντας στοιχεία οι λιμενικοί επικεντρώθηκαν στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Στις έρευνες συμμετείχαν τρία σκάφη του Λιμενικού. Ευτυχώς το καΐκι δεν κινδύνεψε όσο έπλεε ακυβέρνητο, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι βορειοανατολικοί άνεμοι, που έπνεαν δεν είχαν ένταση μεγαλύτερη από 4-5 μποφόρ

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 27th, 2012 at 15:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply