Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα Π.Δ.225/1998 αποφασίστηκε να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν οκτώ (8) περιφερειακά υποκαταστήματα του ΟΓΑ σε όλη την επικράτεια. Είναι γνωστό ότι ήδη στελεχώθηκαν και λειτουργούν τα επτά (7) σε αντίστοιχες περιφέρειες της χώρας και μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δεν λειτουργεί το αντίστοιχο υποκατάστημα, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού των ασφαλισμένων (περίπου το 50% του πληθυσμού της περιφέρειάς μας).

Στην προσπάθεια βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών στον αγροτικό πληθυσμό και της αποκατάστασης της αδικίας των ασφαλισμένων του ΟΓΑ( αφού η μη λειτουργία του υποκαταστήματος, συνιστά πλήρη υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του), η παράταξή μας, δι εμού προσωπικά στις 3/3/2011 κατέθεσε ερώτημα στο περιφερειακό συμβούλιο για το παραπάνω θέμα.

Επανήλθαμε με νέα ερώτηση για την τύχη της προσπάθειάς μας στις 7/11/2011, οπότε και λάβαμε την απάντηση ότι ο ΟΓΑ στις 28/09/2011 με έγγραφό του ζητά από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, χώρο για να στεγάσει την υπηρεσία του.

Στις 10/11/2011 με έγγραφό του ο κ. Περιφερειάρχης ζητά από τον ΟΓΑ να ορίσει επιτροπή για την επιλογή των προτεινόμενων χώρων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για τη στέγαση του υποκαταστήματος του ΟΓΑ. Μετά από δύο και πλέον μήνες η ίδρυση και λειτουργία του υποκαταστήματος βρίσκεται και πάλι στο σημείο μηδέν, αγνοώντας τις ανάγκες των ασφαλισμένων, που ταλαιπωρούνται αδιαμαρτύρητα, μη βρίσκοντας λύση στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την συνταξιοδότησή τους, την ασφάλισή τους και τις πάσης φύσεως παροχές.

Η αδράνεια της Διοίκησης της Περιφέρειάς μας, φαίνεται ότι είναι ικανή σύμμαχος των στελεχών εκείνων της κεντρικής διοίκησης του ΟΓΑ, που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να θεωρούν τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η περιφερειακή σύμβουλος
Με τον συνδυασμό
«ΑΡΧΗ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»
Μεντεσίδου – Πινίδου Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.