Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Ιανουάριος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

5,3 ρίχτερ αναστάτωσαν την περιοχή

Με επίκεντρο 56 χλμ έξω από το Ηράκλειο, στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης σημειώθηκε σεισμός πριν από λίγα λεπτά της τάξεως των 5,3 ρίχτερ, ο οποίος όπως φαίνεται έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και τη Σαντορίνη και την Ίο.

Πολίτες καταγράφουν ότι ήταν αρκετά δυνατός και μεγάλης διάρκειας. Το εστιακό βάθος ήταν 30 χλμ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Προκλήθηκε ένας μικρός πανικός κυρίως σε εκείνους που βρίσκονταν ήδη στο δρόμο, είπε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θανάσης Καρούτζος.

Τα πράγματα όμως είναι πλέον αρκετά ήσυχα, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε επίσης στο ΣΚΑΪ, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο σεισμός αυτός δε σχετίζεται με τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά.

Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής από το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση δεν έχουν γίνει κλήσεις για βοήθεια.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 26th, 2012 at 09:38 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply