Οι πωλήσεις της Apple ενισχύθηκαν κατά 73% στα 46,3 δισ. δολάριαΥπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Apple στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, χάρη στην αυξημένη ζήτηση για το iPhone και το iPad, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 13,1 δισ. ευρώ και είναι από τα υψηλότερα που έχουν ανακοινωθεί σε τριμηνιαία βάση, φθάνοντας τις επιδόσεις κολοσσών όπως της Exxon Mobil και της Gazprom.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 13,87 δολάρια, τα οποία είναι περισσότερα απ’ όσα κέρδιζε η εταιρεία σε κάθε ετήσια χρήση πριν το 2010.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 73% στα 46,3 δισ. δολάρια.

Η Apple πώλησε 37 εκατομμύρια iPhones στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, με τους καταναλωτές να δείχνουν ισχυρό ενδιαφέρον για το νέο μοντέλο 4S που βγήκε στην αγορά τον περασμένο Οκτώβριο.
Η μετοχή της εταιρείας, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενισχύθηκε σήμερα έως 7,6% στα 454,69 δολάρια.
Η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται περί τα 430 δισ. δολάρια, αρκετά υψηλότερα απ’ αυτή της Exxon με 418 δισ. δολάρια περίπου.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.