Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάγωμα κατώτατου και διατήρηση 13ου-14ου μισθού ζητεί ο ΣΕΒ

Ιανουάριος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σήμερα Τετάρτη η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για το θέμα των εργασιακών

Πάγωμα κατώτατου και διατήρηση 13ου-14ου μισθού ζητεί ο ΣΕΒΜε θέση υπέρ παγώματος του κατώτατου μισθού «για όσο διαρκεί η κρίση» και διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού προσέρχεται ο ΣΕΒ στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για το καυτό θέμα των εργασιακών, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη.

Από την πλευρά της, η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για σαρωτικές επεμβάσεις στο τοπίο, με κατάργηση των δώρων και παρέμβαση στους μηχανισμούς μεσολάβησης και διαιτησίας.

Ο ΣΕΒ ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη πως προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο «χωρίς κόκκινες γραμμές», αλλά με δύο βασικές θέσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

«Υπερασπιζόμαστε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση. Έχουμε υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρει της Τετάρτης στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων.

Υπενθυμίζεται πως Η ΓΣΕΕ δεν δέχεται καμία παρέμβαση στη σύμβαση, ζητώντας να χορηγηθεί η αύξηση του Ιουλίου (περίπου 2,5%) και να μην περικοπούν 13ος και 14ος μισθός.

Θεωρώντας μάλιστα πως ορισμένες απαιτήσεις της τρόικας άπτονται αρκετά εξειδικευμένων ζητημάτων, η ΓΣΕΕ έχει κάνει για «καταδότες» στην τρόικα -δείχνοντας εργοδοτικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για επίτευξη «κρυφών πόθων» τους.

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 25th, 2012 at 08:40 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply