«Αυτό που έχει σημασία είναι να μην το βάλεις ποτέ κάτω», είναι το μήνυμα του σπουδαίου φυσικού, αλλά και ανθρώπου, Stephen Hawking, που διέψευσε τις προβλέψεις των γιατρών και γιόρτασε χθες τα 70α του γενέθλια .

Όταν στην ηλικία των 20 ετών, οι γιατροί του διέγνωσαν μια σοβαρή ασθένεια του νευρομυϊκού συστήματος, η οποία θα τον άφηνε παράλυτο και σιγά – σιγά θα τον σκότωνε, ο Ηawking δεν ένιωσε να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του.
Αντιθέτως, πήρε το σύμπαν στα χέρια του, στο ένα δάκτυλο του για την ακρίβεια, το οποίο μπορεί και κουνάει, και έδωσε σοφές ερμηνείες για τις μαύρες τρύπες, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην επιστήμη της Φυσικής.

Διαψεύδοντας τους πάντες, που δεν του έδιναν παρά ελάχιστα χρόνια ζωής, κατάφερε χθες να γιορτάσει τα 70α του γενέθλια, δίνοντας ένα μάθημα ζωής.

Παρόλο που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, λόγω της υγείας του, στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου έγινε επίσημη εκδήλωση προς τιμήν του, έστειλε το δικό του μαγνητοσκοπημένο μήνυμα:

«Να κοιτάζετε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας. Να είστε περίεργοι. Όσο δύσκολη και αν φαίνεται η ζωή, πάντα μπορείς να ασχοληθείς με κάτι και να το πετύχεις»!

Ο κορυφαίος φυσικός υπενθύμισε ακόμα την πεποίηθηση του, ότι η ανθρωπότητα δεν θα επιβιώσει άλλα 1.000 χρόνια αν δεν αποικήσει το διάστημα, ενώ ζήτησε από τους υπόλοιπους ομιλητές να μην εστιάσουν στο πρόβλημα της υγείας του, όπως και έγινε.
Οι φίλοι του δεν περίμεναν να τελειώσει το σχολείο
Και να σκεφτεί κανείς ο κ. Hawking ήταν ένας από τους χειρότερους μαθητές της τάξης του.

Έμαθε να διαβάζει στα οκτώ του, ενώ αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, είναι πώς οι συμμαθητές του στοιχημάτιζαν ένα σακουλάκι καραμέλες, ότι δεν θα τελειώσει το σχολείο! Από μικρός ήξερε πώς να διαψεύδει τους “απαισιόδοξους”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.