Στο «σκαμνί» τρεις ειδικοί φρουροί κι ένας αστυφύλακας

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C6BDA7B48D8D58568F5E05E97C9C1049.jpg
Αντιμέτωποι με βαριές ευθύνες για τον θάνατο του 24χρονου, σπουδαστή αρχιτεκτονικής και αθλητή κολύμβησης, Νικόλαου Σακελίωνα, τον Μάιο του 2008, στο κέντρο της Αθήνας, έρχονται τρεις ειδικοί φρουροί και ένας αστυφύλακας – ανάμεσά τους και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ δύο από αυτούς θα δικαστούν και για ψευδορκία, καθώς εκτός των άλλων φέρονται ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν τις πράξεις τους. 

Ο νεαρός πνίγηκε, όταν στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν, κατάπιε σακούλα που περιείχε ποσότητα ηρωίνης 8,3 γραμμαρίων, κατανεμημένη σε εννέα αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο – καταπέλτης, που δημοσιεύει το «Έθνος» οι ειδικοί φρουροί και ο αστυφύλακας φέρονται ότι, στις 11 Μαΐου 2008, στη συμβολή των οδών Αναξαγόρα και Σωκράτους, επιχείρησαν να συλλάβουν τον 24χρονο Νικόλαο Σακελίωνα «…αλλά, παρότι, αντελήφθησαν ότι αυτός προσπαθούσε να καταπιεί σακούλα, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης… με σκοπό να εξαφανίσει το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών ουσιών που κατείχε, επιδεικνύοντας αμελή συμπεριφορά, συνέχισαν να επιχειρούν να κάμψουν την αντίσταση αυτού, χωρίς να αντιληφθούν έγκαιρα ότι αυτός δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πνιγόταν, επειδή η σακούλα με τις ναρκωτικές ουσίες είχε σφηνωθεί στον λάρυγγά του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του…».

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, μέσα από τις δραματικές προσπάθειες που κατέβαλε ο πατέρας του 24χρονου ο οποίος «όργωσε» αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες, για να μάθει τις πραγματικές συνθήκες θανάτου του παιδιού του, καθώς οι αστυνομικοί απέκρυψαν την αλήθεια.

Μετά τις έγγραφες εκκλήσεις του πατέρα, εμφανίστηκε κάτοικος της περιοχής, που έδωσε βίντεο, ενώ διέψευσε τους αστυνομικούς καθώς υποστήριξε ότι «έκαναν κεφαλοκλείδωμα στο νεαρό και τον χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι, για να σταματήσει… ενώ αυτός κραύγαζε και αντιδρούσε… και μετά από δύο λεπτά κατέρρευσε…».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς δήλωσαν αρχικά στην υπηρεσία τους ότι, διερχόμενοι από το σημείο εκείνο βρήκαν τον νεαρό άνδρα σε κώμα στο έδαφος και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ενώ επανέλαβαν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους όταν κλήθηκαν και κατέθεσαν ενόρκως στην υπηρεσία τους, στη διάρκεια ένορκης διοικητικής εξέτασης που ακολούθησε.

Ο πατέρας του 24χρονου, δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του γιου του.

Έτσι, συνέχισε τον αγώνα του με προσφυγές στη Δικαιοσύνη, ακόμη και όταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που είχε αναλάβει αρχικά την έρευνα, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο κρίνοντας ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής των αστυνομικών.

Οι προσπάθειές του βρήκαν ανταπόκριση, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών μελετώντας το αποδεικτικό υλικό ζήτησε να ξανανοίξει η υπόθεση και παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.