Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ και ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. – ΘΕΛΕΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ο κύριος Περιφερειάρχης το Φωτοβολταϊκό;

Ιανουάριος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου 2012 συζητήθηκαν – μεταξύ άλλων – οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δύο επενδύσεων: α) της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού συστήματος 200ΜWp στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, και β) της εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V.

Για την παράταξή μας, η υλοποίηση των δύο έργων επιβεβαιώνει τη Δυτική Μακεδονία ως ενεργειακό κέντρο της χώρας, συμβάλλοντας στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της Μ.Π.Ε του Φωτοβολταϊκού συστήματος ο κ. Περιφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη συμπερίληψης ειδικής επιφύλαξης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων εγκατάστασης του έργου, λόγω της από 20/09/2010 αίτησης ακυρώσεως, της πρώην Ν.Α. Κοζάνης ενώπιον του ΣτΕ, κατά της τεκμαιρομένης από την πάροδο απράκτου τριμήνου σιωπηρής απόρριψης του αιτήματος επαναπόδοσης των εκτάσεων ανενεργών ορυχείων.

Η εν λόγω επιφύλαξη ΔΕΝ συμπεριλήφθηκε από την πλειοψηφία, κατά τη θετική γνωμοδότηση της Μ.Π.Ε για την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V, αν και ρητά αναφέρεται, στην περίληψη της Μ.Π.Ε. ότι: «Η υπόψη νέα Μονάδα θα εγκατασταθεί εντός ιδιόκτητου οικοπέδου της Επιχείρησης, και συγκεκριμένα εντός του εξαντλημένου χώρου λιγνίτη του Ορυχείου Κομάνου του πεδίου της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαΐδας, του Νομού Κοζάνης.»

Τελικά, θέλει ή δε θέλει, ο κ. Δακής, το Φωτοβολταϊκό πάρκο και το εργοστάσιο κατασκευής ηλιακών πάνελ που διεκδικούμε ως παράπλευρο έργο;;;

Αρχή…Ζουμε Μαζί
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 24th, 2012 at 17:08 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply