Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρέξτε στη ΔΟΥ να μη σας… κόψουν το ρεύμα!

Ιανουάριος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Και οι προϊστάμενοι των εφοριών θα μπορούν πλέον να παρεμβαίνουν υπέρ όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι, ώστε να μην τους κόβεται το ρεύμα!

Θα μπορούν επίσης να κάνουν διακανονισμούς για την πληρωμή του τέλους σε περισσότερες δόσεις. Αυτή τη διευκρίνιση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου.

Η ερώτηση αφορούσε περίπτωση βαριά ασθενή στην Πάτρα, που αδυνατούσε να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Οικονόμου, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα μπορούν στο έξης να αναστείλουν την έκδοση της εντολής διακοπής του ρεύματος αλλά και την εκτέλεση της εντολής.

«Στην από 16.12.2011 πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζονται ρητά οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπορεί να αναστέλλει την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής, καθώς και να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους, μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου.

 

www.newsit.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 20th, 2012 at 08:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply