Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα δέκα επαγγέλματα του μέλλοντος

19 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Θέσεις εργασίας που θα προσφέρουν αποκατάσταση τις επόμενες δεκαετίες

Τα επαγγέλματα του 2020 ή του 2040 μπορεί σήμερα να φαντάζουν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά για αυτούς που θα τα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν σε σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού υπουργείου Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση νέων επαγγελμάτων.

Η επιστημονική έρευνα, υπό την αιγίδα της Fast Future Research, ανέδειξε μία λίστα 10 επαγγελμάτων, τα οποία δεν υφίστανται σήμερα αλλά αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μελλοντικών εργαζομένων.

Η σχετική λίστα έχει ως εξής:

1. Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος
Επιστήμονες με γνώσεις ιατρικής και τεχνολογίας που θα κατασκευάζουν τεχνητά ανθρώπινα μέλη.

2. Νανοϊατρική
Η σημαντική πρόοδος στον τομέα της νανοτεχνολογίας ενδέχεται να δημιουργήσει νέα ειδικότητα στην επιστήμη της ιατρικής.

3. Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων
Η παραδοσιακή μορφή γεωργίας θα αλλάξει και οι νέοι αγρότες θα προσανατολιστούν στις καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων φυτών και ζώων.

4. Σύμβουλοι ηλικιωμένων και διαχειριστές ατόμων τρίτης ηλικίας
Δεδομένου ότι ο πληθυσμός γερνάει και το προσδόκιμο ζωής μεγαλώνει, οι εργαζόμενοι που θα ασχολούνται με τα άτομα της τρίτης ηλικίας θα έχουν πολλές ευκαιρίες καριέρας μπροστά τους. Οι ηλικιωμένοι θα χρειάζονται ειδικούς, που θα ασχολούνται με νέες θεραπείες, με την ψυχική υγεία και την εκγύμναση τους.

5. Χειρούργοι για αύξηση της μνήμης
Η νέα ειδικότητα θα μπορεί να προσθέτει επιπλέον μνήμη στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

6. Μελετητές της ηθικής και φιλόσοφοι των νέων επιστημών
Καθώς η επιστημονική πρόοδος θα επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, η κοινωνία θα αναζητήσει φωνές αμφισβήτησης και ηθικών φραγμών. Ο συγκεκριμένος κλάδος θα μελετάει την εξέλιξη της κοινωνίας και θα βοηθάει τους ανθρώπους να κάνουν ηθικές επιλογές.

7. Διαστημικοί πιλότοι, ξεναγοί διαστήματος και αρχιτέκτονες
Όσοι επενδύσουν στην εκπαίδευση του διαστήματος θα βγουν κερδισμένοι. Η ανάπτυξη του διαστήματος προϋποθέτει διαστημικούς πιλότους, ξεναγούς για τους επισκέπτες, καθώς και αρχιτέκτονες για τον σχεδιασμό εγκαταστάσεων.

8. Εικονικοί δικηγόροι
Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.

9. Ψηφιακοί καθηγητές
Οι σύγχρονοι υπολογιστές ενδέχεται να αντικαταστήσουν τον καθηγητή της αίθουσας διδασκαλίας.

10. Καθαριστές δεδομένων
Η αύξηση των ηλεκτρονικών δεδομένων και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα οδηγήσουν στη ζήτηση ειδικών καθαριστριών που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ότι είναι περιττό.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2012 at 20:49 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply