«Λουκέτα» για παράνομα πάρκινγκ  «Φρένο» βάζει η Δικαιοσύνη στην πρακτική που ακολουθούν πολλά κέντρα διασκέδασης να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και κοινόχρηστους δρόμους, προκειμένου έναντι αμοιβής που καταβάλλεται στους «παρκαδόρους» να βρίσκουν οι πελάτες θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους. Οι μαγαζάτορες απειλούνται πλέον με «λουκέτα».

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε αίτηση αναστολής που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες εστιατορίου – μπαρ πολυτελείας στο κέντρο της Αθήνας, επικυρώνοντας σε βάρος τους ποινή αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος για 40 μέρες. Η ποινή επιβλήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών της Τροχαίας που διαπίστωσαν ότι δύο υπάλληλοι του μαγαζιού έπαιρναν έναντι αμοιβής τα αυτοκίνητα των πελατών και τα στάθμευαν σε δημόσιο χώρο, πάνω στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο που περνά μπροστά από το μπαρ.

Οι εστιάτορες προσέφυγαν στο δικαστήριο επικαλούμενοι τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης, προβάλλοντας συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα.
Ομως το Δ. Πρωτοδικείο έκρινε ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με την προστασία των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων και κυρίως των πεζοδρομίων από αυθαίρετες καταλήψεις, δικαιολογούν την ποινή αλλά και την απόρριψη της αίτησης που υποβλήθηκε για να «παγώσει» το προσωρινό «λουκέτο».

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.