Ύστερα από πρόταση του ιταλού πρωθυπουργού

Χρυσό μετάλλιο αλληλεγγύης στους κατοίκους του ΤζίλιοΟ πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, πρότεινε να δοθεί χρυσό μετάλλιο αλληλεγγύης στους κατοίκους του νησιού Τζίλιο και της ακτής της Τοσκάνης, για την εξαιρετική στάση που επέδειξαν προς τους ναυαγούς του κρουαζιερόπλοιου Concordia. 

Σε τηλεφώνημά του προς τους δημάρχους του Τζίλιο και του Πόρτο Σάντο Στέφανο (ακτή της Τοσκάνης, περιοχή Αρτζεντάριο) θέλησε να τους συγχαρεί για την άριστη στάση που κράτησαν οι κάτοικοι των δήμων τους και ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, να τους τιμήσει με χρυσό μετάλλιο αλληλεγγύης.

Οι κάτοικοι του Τζίλιο και του Αρτζεντάριο, όπως ανέφεραν σε εκτενείς ανταποκρίσεις τα ιταλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, προσπάθησαν να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους ναυαγούς, ανοίγοντας τα σπίτια τους και προσφέροντάς τους φαγητό, την νύχτα που το Costa Concordia προσέκρουσε σε βράχια, την περασμένη Παρασκευή.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, από την φυλακή, διαμηνύει μέσω του δικηγόρου του ότι
είναι συντετριμμένος». Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κινδυνεύει να καταδικασθεί σε τουλάχιστον είκοσι χρόνια φυλάκιση.

Σε ότι αφορά, τέλος, τον κίνδυνο οικολογικής καταστροφής από τα καύσιμα του κρουαζιερόπλοιου, είναι σαφές ότι πρόκειται να εγκριθούν πιο αυστηροί νόμοι, σχετικά με την τήρηση της απόστασης ασφαλείας από την ακτή, κατά την πορεία πλεύσης των μεγάλων πλοίων.

Ήδη ο περιφερειάρχης της Βενετίας, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι «θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά ο πιο κατάλληλος τρόπος που θα προστατέψει την πολιτιστική και περιβαλλοντική αξία της Γαληνοτάτης, χωρίς να θέλει να παραγνωρίσει, κανείς, την τουριστική και οικονομική αξία των διαφόρων κρουαζιέρων».

www.newsbeast.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.