Το άνοιγμα θα γίνει με συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια τόνισε ο υπουργός

Βορίδης: Προϊόν σύνθεσης το σχέδιο νόμου για τα ταξίΠροϊόν σύνθεσης των απόψεων των αυτοκινητιστών και των πολιτικών κομμάτων θα είναι το σχέδιο νόμου για τα ταξί, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, κ. Μ. Βορίδη.
Ο κ. Βορίδης, ο οποίος την Δευτέρα είχε συναντήσεις με τον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Αμοιρίδη, τους τομέαρχη και αναπληρωτή τομέαρχη Μεταφορών της ΝΔ, κ.κ. Μιχ. Παπαδόπουλο και Σ. Αναστασιάδη και τους κ. κ. Π. Μαρκάκη και Γ. Κανελλόπουλο από τον ΛΑΟΣ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το πολυαναμενόμενο ν/σ, δήλωσε ότι «στη διεργασία αυτή, αφού έχω συναντηθεί βεβαίως και με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί, θα προσπαθήσουμε να προκύψει ένα όσο το δυνατόν πιο συνθετικό σχέδιο νόμου, που θα καλύπτει με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο όλες τις πλευρές και όλες τις απόψεις».

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τις απόψεις των εκπροσώπων των κομμάτων ως «εξαιρετικά ενδιαφέρουσες», οι οποίες «δείχνουν πραγματική αγωνία και για την κατεύθυνση της απελευθέρωσης αλλά και για μια απελευθέρωση η οποία θα έχει όρους και κριτήρια». «Νομίζω λοιπόν ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα παρουσιάσουμε και την τελική θέση του υπουργείου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» σημείωσε ο υπουργός.

«Η απελευθέρωση δεν αποτελεί υποχρέωσή μας εκ του Κοινοτικού Δικαίου. Αποτελεί όμως πλέον, μετά από την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου υποχρέωσή μας στο πλαίσιο της εποπτείας, στην οποία βρίσκεται η χώρα» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Ναι, μιλάμε για ένα άνοιγμα επαγγέλματος, πλην όμως, το άνοιγμα αυτό θα γίνει με απόλυτο σεβασμό σε συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Προφανώς, εκεί θα υπάρξει μια σειρά από επιμέρους σταθμίσεις. Θα παρουσιάσουμε τη συνολική θέση του υπουργείου και της κυβέρνησης και όταν θα έρθει η τρόικα θα έχει στα χέρια της τη θέση του υπουργείου» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.