Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς μπορούμε να ελέγξουμε το άγχος

Ιανουάριος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συμβουλές για να διαχειριστούμε το στρες ώστε να απαλλαγούμε από αυτό

Πώς μπορούμε να ελέγξουμε το άγχοςΜία από τις παρενέργειες των σύγχρονων ρυθμών ζωής, είναι το άγχος. Τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ανά περιόδους μπορούν να εντείνουν το πρόβλημα του στρες που κάποιος ήδη αντιμετωπίζει.

Όπως όμως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν, τα προβλήματα υγείας που το στρες και το άγχος μπορούν να δημιουργήσουν είναι αρκετά σοβαρά. Πέρα όμως και από τις συνέπειες αυτές, δηλητηριάζουν τον οργανισμό και δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε άλλα πράγματα.

Οι συμβουλές που ακολουθούν, προέρχονται από τους ειδικούς της κλινικής Κλίβελαντ και μπορούν να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε το άγχος και το στρες.

– Πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι για τα πρόωρα σημάδια του άγχους. Να τα γνωρίζετε ένα προς ένα. Στην συνέχεια πρέπει να μάθετε και πώς να αντεπεξέλθετε σε αυτά.

– Μάθετε μία τεχνική χαλάρωσης και να την εφαρμόζεται όταν τα επίπεδα άγχος χτυπούν κόκκινο.

– Μόλις επιλέξετε την πιο κατάλληλη για εσάς τεχνική, εξασκηθείτε. Ακόμη και αν την περίοδο που την μάθετε, δεν έχετε άγχος, φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και το στρες σας πνίγει. Ακολουθήστε τα βήματα που θα κάνατε εάν αυτή η κατάσταση δεν ήταν φανταστική, αλλά πραγματική.

– Αφού μάθετε καλά την τεχνική αυτή, εφαρμόστε την και στην καθημερινότητά σας. Είναι ότι καλύτερο να εφαρμόσετε τις τεχνικές διαχείρισης του στρες σε πραγματικές καταστάσεις.

Αν ακολουθήσετε τους παραπάνω τρόπους ελέγχου του στρες και του άγχους, θα αισθανθείτε καλύτερα και θα βελτιωθεί η υγεία σας. Βέβαι, αν νιώσετε ότι πνίγεστε, επισκεφθείτε έναν ειδικό.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 17th, 2012 at 14:41 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply