Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπλακ άουτ στην ενημέρωση, απεργούν όλα τα ΜΜΕ Τρίτη και Τετάρτη

Ιανουάριος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

 

Απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ.

«H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ -σε συμπαράταξη με τις Ενώσεις τους- είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δυναμικά τη βίαιη επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοτών, που επιχειρούν να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα” αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Καλούμε τους συναδέλφους μας σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από 06.00 της Τρίτης 17ης Ιανουαρίου μέχρι 06.00 της Πέμπτης 19ης Ιανουαρίου. Η απεργία κηρύσσεται παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Aττικής, κι έχει επίσης την έννοια της αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Χαλυβουργικής, του Alter και προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας που συστηματικά επιχειρείται η εξαθλίωσή τους με τις μαζικές απολύσεις, την μονομερή μεταβολή συνθηκών -μορφής- ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας, την κατάργηση των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ, τις μειώσεις μισθών, την επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση όλο και πιο ελαστικών προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, διαμορφώνοντας «μισθούς» ακόμα και κάτω από 200 ευρώ μηνιαίων, τη λεηλασία των επιχειρήσεων ενημέρωσης από τους μετόχους τους, τις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων, την απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές μειωτικές συμβάσεις, την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, τη χειραγώγηση της ενημέρωσης την «υπαλληλοποίηση» των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση της συλλογικής δημοκρατικής δραστηριότητας.”

» Στις παραπάνω μεθοδεύσεις συνεχίζουμε να αντιπαραθέτουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους. Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανείς μόνος του στην κρίση».

www.zoomnews.gr

Ο Star Fm 933, μετέχει στην απεργία και δεν θα μεταδώσει δημοσιογραφικές εκπομπές. Το site Star-fm.gr, όπως και πολλά άλλα sites θα συνεχίσει να ενημερώνει, αφού δεν είμαστε μέλη Ένωσης Δημοσιογράφων μιας και υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφων.

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 17th, 2012 at 05:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply