Δείτε όλα τα παιχνίδια της Κυριακής…

Ο Σαλπιγγίδης «απάντησε» στον… θρασύ Κουτσιανικούλη

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε μια δεύτερη ήττα από τον Εργοτέλη μέσα στην ίδια αγωνιστική σεζόν, όμως, παρά το γκολ του Κουτσιανικούλη που «πάγωσε» την ήδη μισοάδεια Τούμπα, τελικά ο «Δικέφαλος» με τον βελτιωμένο Σαλπιγγίδη του Β’ ημιχρόνου, κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει τη νίκη χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Έλληνας επιθετικός και μετέτρεψε σε γκολ ο Λίνο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε «μουδιασμένα» το παιχνίδι. Με προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην άμυνα έδινε την ευκαιρία στον Εργοτέλη να δημιουργεί κινδύνους με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ηομάδατης Κρήτης κατάφερε να παγώσει την Τούμπα με τον Κουτσιανικούλη.

Συγκεκριμένα στο 32ο λεπτό ο βραχύσωμος επιθετικός πρόλαβε τον Γλύκο και ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ η αλήθεια είναι ότι στον πανηγυρισμό του το… παράκανε προκαλώντας τον κόσμο του ΠΑΟΚ που στην πραγματικότητα, ποτέ δεν του «φώναξε» για τις κακές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσουν, αλλά έως τη λήξη του ημιχρόνου παρέμεινε νωθρός και προβλέψιμος στις επιθετικές επιλογές του.

Στην επανάληψη ο «δικέφαλος» μπήκε δυνατά, ανέβασε την απόδοση του και πίεσε την άμυνα του Εργοτέλη. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 55′, όταν ο Ρομπέρ γύρισε παράλληλα από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα! Το γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Μπόλονι και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους Κρητικούς για να προηγηθούν στο σκορ. Εχασαν στο δίλεπτο 60′-62′ δύο πολύ καλές ευκαιρίες και στην προσπάθεια τους να φθάσουν στο γκολ, άφησαν κενά στην άμυνα τους και λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έφθασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 70′ με τον Λεάλ και στο 74′ με τον Φραγκουλάκη.

Ο ΠΑΟΚ μπρος στον κίνδυνο να βρεθεί και πάλι πίσω στο σκορ ανέβασε ξανά στροφές και στο 80ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί στο τελικό σκορ (2-1) με πέναλτι του Λίνο, που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης σε χέρι του Κυριακίδη.

Ο διαιτητής Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φωτάκη, Μπέτο, Γιαλούση.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι):
Γλύκος, Ετο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ (63′ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Ρομπέρ (75′ Σταφυλίδης).

Εργοτέλης (Καραγεωργίου):
Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ολίσε, Μπέτο (85′ Χαντί), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης (67′ Φραγκουλάκης), Λεάλ (76′ Μπούντιμιρ), Κατσικοκέρης.

Χωρίς νικητή η δεύτερη συνάντηση του Ατρόμητου με τον Άρη

Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση του Ατρόμητου επί του Άρη στο Κύπελλο Ελλάδος, οι δυο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο Περιστέρι αυτή τη φορά για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να καταφέρνει αυτή τη φορά να φύγει αήττητη, αφού απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το τελικό 0-0.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 78′ λόγω της αποβολής του Φατί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κακό το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη να δημιουργεί δύο ευκαιρίες στο 10′ και στο 15′ αλλά τον Ιτάνζ να κρατά ανέπαφη την εστία του. Από την πλευρά του ο Ατρόμητος είχε μόλις μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο με το φάουλ-κεραυνό του Ανδρέα Τάτου στο 42′ αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο έτερος τερματοφύλακας, ο Βελλίδης του Άρη είπε «όχι».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες παρουσίασαν καλύτερο θέαμα με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να απειλεί στο 61′. Ο Τάτος δεν κατάφερε από πολύ κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 75′ ο Μήτρογλου δεν περίμενε το λάθος του Λαζαρίδη κι έτσι έχασε το κοντρόλ και μια φοβερή ευκαιρία μπροστά από το τέρμα του Βελλίδη.

Η αποβολή του Ρίκι Φατί στο 78′ διατάραξε τις ισορροπίες, δίνοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους για περίπου 15 λεπτά, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευθούν κι έτσι παραχώρησαν την τρίτη ισοπαλία στην έδρα τους.

Διαιτητής: Κουκουλάκης

Κίτρινες: Φυτανίδης, Δημούτσος, Τάτος, Γιαννούλης – Καζναφέρης, Φατί, Κατίδης, Γιαννιώτας, Μίσελ

Κόκκινη: Φατί (78′ – δεύτερη κίτρινη)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης):
Ιτάνζ, Σκόνδρας, Σφακιανάκης, Γιαννούλης (80΄ Αναστασάκος), Νάστος, Τάτος, Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο (46΄ Δημούτσος), Μήτρογλου, Μπάλλας (64΄ Πίτου Γκαρσία)

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος):
Βελλίδης, Νέτο, Παπαστεριανός (32΄ λ.τρ. Πρίττας), Μίτσελ, Κατίδης (77΄ Καπετάνος), Φατί, Καζναφέρης, Σακαρέ, Γιαννιώτας (87΄ Παπαζαχαρίας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες

Πατινάζ του ΠΑΟ προς τον τίτλο με… παγοπέδιλα τους Κλέιτον, Καρνέζη

Βγήκαν οι σκούπες για να γίνει το... παγοδρόμιο γήπεδοΑφού πρώτα… παγοδρόμησε, γκρίνιαξε, έβγαλε ανακοίνωση, μέτρησε απουσίες και είδε τον Καρνέζη να κατεβάζει ρολά, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει και παρέμεινε στον χορό του τίτλου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με γκολ-ποίημα του Κλέιτον, όπου επιστρατεύτηκε κάθε λογής ελληνική εφευρετικότητα για να… ξεπαγώσει ο αγωνιστικός χώρος και να ξεκινήσει το παιχνίδι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του «τριφυλλιού», τόσο κατά τη διάρκεια του ματς όσο και με την εξέδωσε ανακοίνωσης στο ημίχρονο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός υπολείπεται τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αλλά με δύο ματς λιγότερα.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων σημειώθηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές υλικές ζημιές στο γήπεδο. Μάλιστα, τα επεισόδια έγιναν μεταξύ οπαδών του ΠΑΣ και οπαδών των «πρασίνων» που βρίσκονταν εκτός γηπέδου και στους οποίους δόθηκε τελικώς η άδεια να μπουν στο γήπεδο παρά την αρχική απόφαση.

Ο Ορέστης Καρνέζης φέρει σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας με τις σωτήριες επεμβάσεις που έκανε, τουλάχιστον πέντε, και δικαίωσε απόλυτα τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που τον εμπιστεύεται το τελευταίο διάστημα.

Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Σίλβα Κλέιτον πέτυχε ένα απίθανο γκολ με ανάποδο ψαλίδι στο 85′, χάρη στο οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε το «χρυσό τρίποντο» και έχει την ευκαιρία εφόσον νικήσει στην έδρα του (18 και 25 Ιανουαρίου) Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό να αποκτήσει προβάδισμα τίτλου έναντι του Ολυμπιακού.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επιφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας έξω τους Λέτο (ενοχλήσεις), Ζέκα (ταλαιπωρούνταν από ίωση και φόβοι για πνευμονία) και Σπυρόπουλο.

Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν κανονικά για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όπως έγινε γνωστό όταν επέστρεψαν στ’ αποδυτήρια διαμαρτυρήθηκαν για την καταλληλότητα του γηπέδου εκφράζοντας παράπονα για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Ο αγωνιστικός χώρος είχε σε πολλά σημεία καλυφθεί με πάγο λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε. Ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας μπήκε στο γήπεδο περίπου 10 λεπτά πριν την έναρξη του ματς και διαπίστωσε ότι όντως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Οι πρώτες προσπάθειες να… σπάσει ο πάγος έγιναν με μια μεγάλη σκούπα, η οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος του οχήματος που μεταφέρει τους τραυματίες και αυτό το ιδιότυπο… τρακτέρ ανέλαβε να «οργώσει» την παγωμένη επιφάνεια. Οι προσπάθειες είχαν αποτέλεσμα και το ματς ξεκίνησε με περίπου 40 λεπτά καθυστέρηση.

Κι ενώ η αναμέτρηση πλησίασε στο 15ο λεπτό, ένα γλίστρημα του Βίλα στο τερέν, ένα άτσαλο πέσιμο του Μαυρία, όλος ο «πάγκος» του Παναθηναϊκού σηκώθηκε και κινήθηκε διαμαρτυρόμενος προς τον διαιτητή. Ο Λέτο πήγε στον πάγκο του ΠΑΣ και ζήτησε από τους ανθρώπους των γηπεδούχων να συναινέσουν στη διακοπή του αγώνα, ενώ ο Σπυρόπουλος διαμαρτυρόταν εντόνως. Η κατάσταση ξέφυγε τελείως για περισσότερο από πέντε λεπτά και μετά από πολλές διαβουλεύσεις οΣπάθας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη καλή φάση του ματς σημειώθηκε για τους γηπεδούχους στο 24′ με το απευθείας σουτ του Μπεσέρα να διώχνει στη γωνία του ο Καρνέζης. Δευτερόλεπτα μετά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Βίλα. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 29′ με τον Τοτσέ να βγαίνει απέναντι από τον Κηπουρό, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε το πλασέ του Ισπανού.

Αν δεν ήταν ο Καρνέζης σε μεγάλη βραδιά, τότε ο ΠΑΣ θα είχε σίγουρα το προβάδισμα στο σκορ. Ο γκολκίπερ των «πρασίνων», στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έκανε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Βίλα από το σημείο του πέναλτι, ενώ στο 5ο λεπτό το σουτ του Ζαραδούκα πέρασε μόλις άουτ. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη ήταν αισθητά ανώτερη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν στο μυαλό τους γιατί ο διαιτητής Σπάθας δεν διέκοψε το ματς!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Καρνέζη να κάνει νέα σωτήρια επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Γεωργίου (49′), ενώ στην αντεπίθεση ο Κουίνσι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 54′ με τον Κηπουρό να διώχνει με υπερένταση το σουτ του Κουίνσι από το ύψος της μικρής περιοχής. Απίστευτες ευκαιρίες έχασε ο Παναθηναϊκός στο δίλεπτο 75 – 76′, αρχικά με την κεφαλιά του Κατσουράνη που έδιωξε στο παραθυράκι του ο Κηπουρός και στο κόρνερ που εκτελέστηκε αρχικά ο Ζαραδούκας απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Τοτσέ, ενώ ο Κώτσιος στη συνέχεια έδιωξε σωτήρια το νέο σουτ του Λέτο που είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Πάντος, Ντε Βινσέντι – Κλέιτον, Λέτο, Σπυρόπουλος, Σιμάο

ΠΑΣ Γιάννινα (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87′ Μπακαγιόκο), Nτε Βινσέντι, Γεωργίου (90′ Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58′ Τζάνης).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Ιωαννίδης, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σιμάο, Βιτόλο (62′ Λέτο), Κουίνσι (78′ Φουρλάνος), Μαυρίας (46′ Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ.

Με… φόρα από το Κύπελλο ο Πανιώνιος 1-0 τον Παναιτωλικό

Ο Πανιώνιος με… φόρα από την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδος, επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Έτσι, με το γκολ του Κούτσι στο 53′ συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των κυανέρυθρων, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση. Αποχαιρέτησε ως αρχηγός ο Τσότσαλιτς…

Πολύ κακό θέμα παρακολούθησαν οι οπαδοί που βρέθηκαν στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία, υποπίπτοντας σε πολλά λάθη στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος βελτίωσε την απόδοση του και κατάφερε γρήγορα να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ.

Στο 53ο λεπτό μετά από καταπληκτική κάθετη μπαλιά του Σκέμπρι στον Κούτσι, ο Φινλανδός πλάσαρε ψύχραιμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού.

Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα του Αγρινίου βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Καμαρά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιδεράκη στο τετ α τετ, που προέκυψε μετά την έξοχη πάσα του Μουμίν. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Ο διαιτητής του αγώνα Καλογερόπουλος (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κούτσι και Ομο.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Ρόβας, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Αμπντουλάγιεφ (66′ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (82′ Αμίρης), Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι (89′ Κουλουχέρης).

Παναιτωλικός (Τεννές): Μπλάζιτς, Σιόντης, Άντι, Εντενγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μουμίν (62′ Φερνάντες), Πασάς (45′ Καραμαλίκης), Χαριστέας, Ρότσα, Καμαρά.

Μία ακόμα ισοπαλία για την Κέρκυρα, αυτή τη φορά με τον Αστέρα

Υπό το… μηδέν Κέρκυρα και Αστέρας ΤρίποληςΣτο 0-0 έμειναν Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ηταν η πέμπτη εντός έδρας ισοπαλία για την ομάδα του Χάβι Γκραθία που εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη.

Η Κέρκυρα αν και δεν παρουσίασε κάτι σπουδαίο, πλησίασε περισσότερες φορές το γκολ. Στο 16΄ με κόρνερ του Γραμμόζη, ο Χακόμπο αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή τη… ζημιά που πήγε να γίνει και απομάκρυνε, στο 26΄ εντελώς αμαρκάριστος ο Ιωάννου έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ και στο 82΄ ο Αγρίτης αστόχησε από πολύ καλή θέση.

Πάντως το τελικό 0-0, ήταν το πλέον αναμενόμενο αποτέλεσμα αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιμέτωπες τέθηκαν οι δύο ομάδες με τη χειρότερη επίθεση (αμφότερες από 8 γκολ σε 15 αγώνες) εξαιρουμένων των δύο (Δόξα, Λεβαδειακός) που μπήκαν αργότερα στο πρωτάθλημα!

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Αγρίτης (89΄ Μπάρκογλου), Γιάντσης (60΄ Καλαντζής), Μαϊστόροβιτς, Όσμαν, Γκουστάβο, Μάρτιν, Ιωάννου (74΄ Τσίγκας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Χουανίτο, Ράγιος, Φορμίκα (83΄ Χούλι), Μπρέσκα (56΄ Σολάκης), Τσαμπούρης, Περόνε (68΄ Περόνε).

Δείτε τα παιχνίδια του Σαββάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.