Έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί σε ηλικία 66 ετών ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Θρασύβουλος Λαζαρίδης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί σήμερα στις 11.30 το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλαμαριάς ενώ η κηδεία του θα γίνει με δημοτική δαπάνη στα Κοιμητήρια του δήμου Καλαμαριάς.

Ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης γεννήθηκε στη Νέα Σάντα Κιλκίς το 1946 και ήταν παιδί προσφύγων από τον Πόντο. Σπούδασε οδοντιατρική και στα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη. Αργότερα έγινε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ . Ασχολήθηκε ενεργά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ίδρυσε τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία για την Καλαμαριά» με την οποία εκλέχτηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Καλαμαριάς το 1982 και παρέμεινε σε αυτή τη θέση για 16 συνεχή χρόνια μέχρι το 1998. Διετέλεσε πρόεδρος της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, Α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στην ΕΕ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και Πόλεων της Ευρώπης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.