Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι είπαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για τις παρεμβάσεις

Ιανουάριος 15th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναστάτωση στον Αρειο Πάγο από τα περιστατικά που περιγράφονται

Τι είπαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για τις παρεμβάσειςΕνώ «καυτές έρευνες» οικονομικού εγκλήματος (η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, οι καταγγελίες Κουσελά για φοροφυγάδες, τα ασφάλιστρα κινδύνου που παίζονταν από υπεράκτιες εταιρίες σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, η υπόθεση Λαυρεντιάδη) βρίσκονται σε εξέλιξη από τους οικονομικούς εισαγγελείς, η έρευνα …για τις έρευνες, που διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες των αντεισαγγελέων Εφετών κκ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Στον Αρειο Πάγο επικρατεί αναστάτωση, αφού τα δυο υπομνήματα των οικονομικών εισαγγελέων έχουν περιγράψει πραγματικά περιστατικά, τα οποία οι καταγγέλοντες αξιολογούν ως συστάσεις, έκφραση δυσφορίας, αλλά και έμμεσες απειλές για τον τρόπο, που χειρίστηκαν τις καυτές δικογραφίες, οι οποίες έφτασαν στα γραφεία τους.

Η «είδηση», βέβαια, από την εν εξελίξει έρευνα είναι ότι από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, που τη διενεργεί, – ο ίδιος έκανε λόγο για Ενορκη Διοικητική Ερευνα – είναι ότι πέρασαν για να καταθέσουν ως μάρτυρες τόσο ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών ειαγγελέων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγο κ. Ν. Παντελής, όσο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακκελάκος, αλλά και άλλοι συνάδελφοί τους, όπως οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κ. Α. Κορέας και κυρία Π. Παπανδρέου, οι οποίοι χειρίστηκαν επίσης τις επίμαχες υποθέσεις μαζί τους.

Πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία για το ανώτατο δικαστήριο αφού:

– Οι δυο, πρώτη φορά εμμέσως πλην σαφώς υποδεικνύουν σύσταση από ανώτερο τους δικαστή “άντε τελειώνετε”, παρότι τη φράση αυτή δεν την χαρακτηρίζουν ως παρέμβαση. Παρόλα αυτά ο κ. Μακρής ρωτούσε στη συνέχεια όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς – μάρτυρες αν οι ίδιοι υπέστησαν παρεμβάσεις.

Μάλιστα ο κ. Μακρής, όπως μαθαίνουμε, ρώτησε και τους δυο εισαγγελείς αν εξέλαβαν το “άντε τελειώνετε” ως παρέμβαση προς την κατεύθυνση του κλεισίματος της υπόθεσης, αλλά δεν έλαβε σαφή απάντηση.

– Με κομψό τρόπο αναφέρεται και δημοσιογράφος, ο οποίος περιέγραψε την ψυχολογία επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται αυτοτελώς, με τη φράση «είναι έξαλλος μαζί τους», γεγονός το οποίο εκείνοι εξάλαβαν ως έμμεση απειλή. Δεν κατονομάζουν τον δημοσιογράφο, αλλά περιγράφουν τον επιχειρηματία.

Και οι δύο, πάντως, σε διευκρινιστικές απαντήσεις, που έδωσαν στον κ. Μακρή δήλωσαν ότι ποτέ δεν ενέδωσαν ούτε σε έμμεσες συστάσεις, ούτε και σε απειλές ή πιέσεις…

– Στο επίκεντρο βρέθηκε και η υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου, υπόθεση για την οποία οι δυο επισημαίνουν δηλώσεις πολιτικού, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε δυσφορία για την έρευνα. Ούτε και αυτή η δυσφορία, ωστόσο, ήταν «παρέμβαση» σύμφωνα με τους δυο.

Σύμφωνα με έγκυρη εισαγγελική πηγή και οι δυο πιστεύουν ότι «καρατομήθηκαν» από την πολιτική εξουσία, διότι ενόχλησαν με τις έρευνες τους τα «ποικιλώνυμα επιχειρηματικά συμφέροντα», όπως χαρακτήρισαν όλους εκείνους που δρουν στα άδυτα του οικονομικού εγκλήματος…

Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο οι ανώτατοι λειτουργοί, που κατέθεσαν στο γραφείο του κ. Μακρή (Παντελής και Σακκελάκος), όσο και οι κατώτεροι εισαγγελείς (Κορέας, Παπανδρέου) δεν επιβεβαίωσαν ούτε τις έμμεσες αναφορές στις παρεμβάσεις, ούτε και στις απειλές.

Παρόλα αυτά η έρευνα θα κλείσει μόνο αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμφωνήσει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προσώπων, που πρέπει να ελεγχθούν. Τότε είτε η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο, είτε θα διαταχθεί περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση.

 

ΔΟΛ

 

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 15th, 2012 at 10:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply