Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εγκαταλείπει τα πυρηνικά σχέδια για το Μπέλενε η Βουλγαρία

Ιανουάριος 13th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση

Εγκαταλείπει τα πυρηνικά σχέδια για το Μπέλενε η ΒουλγαρίαΤο ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η βουλγαρική κυβέρνηση το έργο της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε άφησε ανοιχτό με σημερινές του δηλώσεις, στη δημόσια βουλγαρική τηλεόραση, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Αφού σχολίασε ότι αν το έργο αυτό ήταν αποδοτικό οικονομικά, θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, ο κ. Μπορίσοφ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προκατόχου του Σεργκέι Στανίσεφ, λέγοντας πως «δεν τόλμησε να προχωρήσει το σχέδιο, αλλά μας άφησε οικονομικά βάρη περίπου μισού δισεκατομμυρίου λέβα, τα οποία πρέπει να πληρώνουμε τώρα εμείς».

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την οριστική της απόφαση για το Μπέλενε στις επόμενες τρεις εβδομάδες, ύστερα από διαβουλεύσεις με τη βρετανική τράπεζα, που έχει αναλάβει χρέη συμβούλου, με τη ρωσική πλευρά και με τις Βρυξέλλες.

Πρόσφατα, ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Τράιτσο Τράικοφ έθεσε για άλλη μια φορά υπό αμφισβήτηση τη σκοπιμότητα της κατασκευής του δεύτερου αυτού πυρηνικού σταθμού.

Μάλιστα, πρότεινε ως εναλλακτική λύση την εγκατάσταση νέου αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 13th, 2012 at 17:30 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply