http://www.newsbeast.gr/files/temp/9664E8E4A25AF58469BDEC42D26D3B1F.jpgΗ αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ κ. Αναστάσιο Μουρατίδη και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή του τμήματος Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή , του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή».

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης στην παρέμβασή του τόνισε:

«Είναι το 6ο Μεγάλο Έργο που φέρνει το ΥΠΥΜΕΔΙ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τις αρχές του Φθινοπώρου, που ισχύει ο νέος κανονισμός. Έξι μεγάλα έργα (συνολικού προϋπολογισμού 496 εκ. € χωρίς ΦΠΑ) , που συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας και δημιουργούν πολλές θέσεις απασχόλησης».

Τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αξιολόγησαν θετικά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου

Το έργο κατασκευής του τμήματος Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή μήκους 16 χλμ. και προϋπολογισμού 158,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011. Εκτιμάται ότι η έναρξη των εργασιών θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Κάθετος Άξονας 45 αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα VIII, έχει μήκος 72 χλμ., περίπου, και συνδέει την Εγνατία Οδό, από τη θέση του Α/Κ Σιάτιστας, με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στη θέση του Συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής. Το τμήμα του άξονα από την Σιάτιστα έως την Κορομηλιά, μήκους 51 χλμ., έχει κατασκευαστεί, στο πλαίσιο παλαιότερων εργολαβιών και έχει αποδοθεί σταδιακά σε κυκλοφορία.

Το έργο που δημοπρατήθηκε περιλαμβάνει :
-την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας από Κορομηλιά και για μήκος 16 χλμ., με τυπική διατομή τετράιχνου αυτοκινητόδρομου πλάτους 22,25 μ., και τα απαραίτητα συνοδά έργα
-τρεις Ανισόπεδου Κόμβους:
-τον Α/Κ Κορομηλιάς,
-τον Α/Ημικόμβο ΛΑΡΚΟ και
-τον Α/Κ Ιεροπηγής
-Την δίδυμη σήραγγα Ιεροπηγής μήκους 560 μ.

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.