Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που απαγορεύει καθολικά τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές… ζητούν Βουλευτές

Ιανουάριος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, απέστειλε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας κι άλλοι 34 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο απαγορεύει καθολικά τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές στην επιστολή τους: «Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης  γραφειοκρατίας- σε   πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση.».

Οι Βουλευτές ζητούν την απόσυρση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος και την εισαγωγή του στη Βουλή ως νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να τοποθετηθούν και ανάλογα να ψηφίσουν.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς τον  Υπουργό  Περιβάλλοντος,  Ενέργειας  και  Κλιματικής  Αλλαγής

κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη

Αθήνα, 10-1-2012

Θέμα: «Καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές»

Αξιότιμοι Υπουργοί,

Για άλλη μια φορά επειδή πονάει ένα δόντι, εμείς ετοιμαζόμαστε να κόψουμε το …κεφάλι.

Πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προχωράει με Προεδρικό Διάταγμα, σε καθολική απαγόρευση της δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης  γραφειοκρατίας- σε   πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση.

Εκατομμύρια περιουσίες απαξιώνονται. Οι ιδιοκτήτες τους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται για άλλη μια φορά από το ελληνικό  κράτος.

Ένας ολόκληρος κλάδος, από τους σημαντικότερους -αυτός της οικοδομής- που ήδη χειμάζεται από την οικονομική κρίση, δέχεται καίριο πλήγμα.

Μια νέα γενιά αυθαιρέτων ετοιμάζεται.

Επειδή, κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης θα ήταν αδιανόητο, με ένα Προεδρικό Διάταγμα, όσο αγνές και αν είναι οι προθέσεις των συντακτών του, να εκμηδενιστεί η περιουσία εκατομμυρίων ιδιοκτητών και να πληγεί καίρια η μέση ελληνική οικογένεια, ζητούμε την απόσυρσή του και εάν η Κυβέρνηση επιμένει, να έρθει στη Βουλή ανάλογη νομοθετική ρύθμιση ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε και ανάλογα να ψηφίσουμε.

Με εκτίμηση,

Οι Βουλευτές

Βαρδίκος  Πυθαγόρας

Αγάτσα Άρια

Αρβανιτίδης Γιώργος

Βούρος Γιάννης

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα

Γρηγοράκος Λεωνίδας

Δαμιανάκης Ευτύχιος

Εμινίδης Σάββας

Ζωίδης Νικόλαος

Θεοχάρη Μαρία

Καρύδης Δημήτριος

Κασσάρας Γεώργιος

Κατρίνης Μιχαήλ

Κεγκέρογλου Βασίλειος

Κεφαλίδου Χαρά

Κουσελάς Δημήτριος

Λαφαζάνης Αργύρης

Μαργιέλης Σπυροπάνος

Μερεντίτη Αθανασία

Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας

Μπατζελή Αικατερίνη

Παντούλας Μιχαήλ

Παπαθανάση Αφροδίτη

Παπουτσής Δημήτριος

Παρασύρης Φραγκίσκος

Ρήγας Παναγιώτης

Σκραφνάκη Μαρία

Στασινός Παύλος

Τζελέπης Μιχαήλ

Τόγιας Βασίλειος

Τσουρή Ελπίδα

Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη

Φραγγίδης Γεώργιος

Χάϊδος Χρήστος

Χαντάβας Αθανάσιος

 

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 12th, 2012 at 12:21 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply