Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερώτηση του Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα για τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στις Φυλακές Φελλίου Γρεβενών…

Ιανουάριος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης  & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Ρέππα, κατέθεσε στη Βουλή, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών εκθέτοντας τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Φελλίου Γρεβενών, ερωτά τους Υπουργούς:

  1. Πότε προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις για τη στελέχωση του Καταστήματος ;
  2. Αν υπάρχει η πρόθεση υλοποίησης της δέσμευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διενέργεια των προσλήψεων με κριτήρια εντοπιότητας, ούτως ώστε να έχουν προτεραιότητα οι κάτοικοι των πλησιέστερων Κοινοτήτων;

Αναλυτικά η ερώτηση του κ.Χαντάβα, όπως κατατέθηκε στην Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής έχει ως εξής:

«Προς τους  Υπουργούς

– Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

– Διοικητικής Μεταρρύθμισης  & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Ρέππα.

Κύριοι Υπουργοί,

Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης  Φελλίου Γρεβενών  διαθέτει συνολικά 597 κλίνες, ενώ ο αριθμός των  κρατουμένων ανέρχεται σήμερα  στους 720.

Το  υφιστάμενο οργανόγραμμα προβλέπει συνολικά  301 τακτικές θέσεις μόνιμου προσωπικού ,ενώ σήμερα υπηρετούν μόνο 198 άτομα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό ανέρχονται συνολικά σε 103 άτομα ενώ στο Κατάστημα δεν υπηρετεί κανένας γιατρός , εγκληματολόγος ή τεχνικός, παρά το γεγονός ότι  προβλέπονται στο οργανόγραμμα.

Είναι προφανές ότι εκτός από τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών απαιτείται και  η άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού όχι μόνο για λόγους ασφαλείας αλλά και για λόγους εξυπηρέτησης των κρατουμένων.

Οι πρώτες προσλήψεις για τη στελέχωση του Καταστήματος δεν έγιναν με κριτήρια εντοπιότητας  και το γεγονός αυτό είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις  στη λειτουργία των φυλακών λόγω των οικογενειακών προβλημάτων της πλειονότητας του προσωπικού, που κατάγεται εκτός Γρεβενών και επανειλημμένα υποβάλλει αιτήματα μετάθεσης.

Η διενέργεια των προσλήψεων με κριτήρια εντοπιότητας  αποτελούσε δέσμευση της τότε Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  προς τους κατοίκους του οικισμού Φελλίου, κατά τη διαπραγμάτευση για την παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης για την κατασκευή των φυλακών,δέσμευση η οποία δεν τηρήθηκε από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για προσλήψεις με κριτήρια εντοπιότητας είχε δεσμευθεί και ο τέως Υπουργός κ. Χάρης  Καστανίδης.

Ερωτάσθε:

1.Πότε προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις για τη στελέχωση του Καταστήματος ;

2.Προτίθεστε να υλοποιήσετε τη δέσμευση του Υπουργείου σας για τη διενέργεια των προσλήψεων με κριτήρια εντοπιότητας,ούτως ώστε να έχουν προτεραιότητα οι κάτοικοι των πλησιέστερων Κοινοτήτων;»

 

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 12th, 2012 at 09:18 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply