Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανήλικη λατρεύεται ως θεά

Ιανουάριος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πιστεύουν ότι είναι η μετενσάρκωση της Κάλι

Ανήλικη λατρεύεται ως θεάΤη λατρεύουν σα θεά κι ας είναι ένα μικρό κορίτσι. Για τους Ινδουιστές και τους Βουδιστές είναι η μια «ζωντανή θεά» και θεωρείται ότι στο πρόσωπό της μετενσαρκώθηκε η θεά Κάλι, η οποία εμφανίζεται μόνο 13 φορές το χρόνο.

Η Kumari, όπως ονομάζουν την ανήλικη έχει ντυθεί με μια κόκκινη και χρυσή φορεσιά και λατρεύεται με ευλάβεια από τους πιστούς.

Θα περάσει τον υπόλοιπο χρόνο μέσα σε ένα ναό, μακριά από το κοινό και θα εμφανίζεται μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως οι θρησκευτικές γιορτές.

Η τελευταία Kumari, ήταν η μόλις 3 ετών Matina Shakya. Ανακηρύχτηκε ως Royal Kumari τον Αύγουστο του 2010 στην πρωτεύουσα του Νεπάλ.

Οι Kumari πιστεύεται ότι προστατεύουν από το κακό και φέρνουν καλή τύχη και ευημερία. Η λέξη αυτή στην κυριολεξία σημαίνει «παρθένα» και συνήθως επιλέγεται ένα νεαρό κορίτσι από τη βουδιστική κοινότητα αφού έχει περάσει 32 τεστ που «αποδεικνύουν» την τελειότητά της!

Ανάμεσα σε αυτά είναι το να έχει σώμα σαν το δέντρο banyan, χρυσίζον και απαλό δέρμα που να μην έχει γρατσουνιστεί ποτέ ή να έχει χυθεί από αυτό ούτε μία σταγόνα αίμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 2008 το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ απαίτησε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των Kumari, ύστερα από καταγγελίες ότι τα παιδιά δε ζούσαν φυσιολογική ζωή.
www.newsbeast.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 12th, 2012 at 16:50 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply