Από βότανα, αιθέρια και κρασί

Λάδι που αδυνατίζειΦτιάξε ένα σπιτικό αδυνατιστικό λάδι. Σε μπλέντερ ή μούλτι ρίξε τα υλικά και χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν άφησέ το για μία εβδομάδα και σούρωσέ το με γάζα.

Άδειασε το περιεχόμενο σε μπουκαλάκι. Η διάρκεια ζωής δεν ξεπερνά τους 3 μήνες.

Η συνταγή
1/4 ποτηριού λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
1/4 ποτηριού φουντουκέλαιο
2 κ.σ. από φύλλα ελιάς (ψιλοκομμένα), πασιφλόρα, σπιρέα
1 κ.σ. σταφίδες
1 αγριοκάστανο
2 κ.γ. σεντέλα ασιατική
1 κ.γ. κόκκινο κρασί
10 σταγόνες αιθέριο έλαια από το καθένα: θυμάρι, κυπαρίσσι, καμφορά

Τρόπος χρήσης
Κάνε ντους με ζεστό νερό χρησιμοποιώντας φυσικό σφουγγάρι Κάνοντας ελαφρύ μασάζ με απαλό αφρόλουτρο, τρίψε το δέρμα σου με το σφουγγάρι με κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να νιώσεις υπεραιμία.

Σκούπισε καλά με πετσέτα και άπλωσε το μείγμα με μέτριες κινήσεις σε όλα τα σημεία που έχουν πρόβλημα, προσπαθώντας να απορροφηθεί όσο γίνεται περισσότερο. Κατόπιν φόρεσε ζεστό κολάν και σκέπασε με κουβέρτα για 30 λεπτά. Στην αρχή της θεραπείας, για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να επαναλαμβάνεις κάθε δεύτερη μέρα.

Ιδιότητες
Ένα τέλεια ισορροπημένο μείγμα από φυτο-αρωματικά και μεταλλικά στοιχεία, το οποίο ταυτόχρονα επηρεάζει το οξυγόνο, το νερό και το λίπος στους ιστούς. Το διάλυμα αυτό είναι εύκολο στη χρήση και χρησιμοποιείται κυρίως για μασάζ έπειτα από ένα ζεστό μπάνιο. Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού, οι σταφίδες, το κρασί και η σεντέλα έχουν συσφικτικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες.

Η αγριοκαστανιά έχει τονωτική δράση, τα φύλλα ελιάς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που εξισορροπούν τη μικροκυκλοφορία. Το φουντουκέλαιο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο. Η πασιφλόρα και η σπιρέα έχουν τονωτική-αποσυμφορητική δράση και τέλος τα αιθέρια έλαια βοηθούν στην εισχώρηση του προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τη μικροκυκλοφορία.

Γενικά, το μείγμα είναι ένα φυτο-αρωματικό σύμπλεγμα που ανακουφίζει με τη δροσιστική και αποσυμφορητική του δράση.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.