Περιλαμβάνει διατάξεις για την ταχύτερη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών

ΟΚατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες για το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο με θέμα «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015»

Δικηγορικές εταιρίες «χταπόδια»

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την ταχύτερη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012. Παράλληλα προωθεί το περαιτέρω άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων» και κυρίως αυτό του δικηγόρου. Οι διατάξεις προβλέπουν ότι θα επιτρέπεται η δημιουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών εταιρειών, οι λεγόμενες «εταιρείες-χταπόδια» που θα μπορούν να λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Επίσης θα επιτρέπεται στο δικηγόρο ή στη δικηγορική εταιρία η προβολή, δημοσιοποίηση και προώθηση των τομέων της επαγγελματικής δραστηριότητας είτε εντός της Ελλάδας είτε στο εξωτερικό.

Για τους συμβολαιογράφους αίρεται η προϋπόθεση ιθαγένειας για την πρόσβαση στο επάγγελμα.

Οφειλές σε 60 δόσεις

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους έως και σε 60 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστα ποσά δόσης τα 100 ευρώ ή χωρίς προσαυξήσεις για καταβολή εφάπαξ.

Ακόμη, περιλαμβάνει φορολογικές παρεμβάσεις όπως η μεταφορά των φορολογικά αναγνωρίσιμων ζημιών των κοινωφελών επιχειρήσεων στα επόμενα οικονομικά έτη, αλλαγές στη φορολογική μεταχείριση των μερισμάτων και των κερδών που διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και η επιβολή φόρου με συντελεστή 2‰ κατά το δανεισμό εισηγμένων μετοχών όταν αυτός γίνεται εξωχρηματιστηριακά.
Με το πολυνομοσχέδιο τίθεται χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση των διαδικασιών όσων εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εφεδρείας που οδηγεί σε συνταξιοδότηση και μειώνεται ο χρόνος βαθμολογικής εξέλιξης για όσους δημόσιους υπάλληλους αποκτούν τίτλους σπουδών.

Τέλος, καθίσταται δυνατή η δανειοδότηση ΟΤΑ για την εξόφληση χρεών που έχουν γεννηθεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2011, προβλέπεται ενοποίηση του συστήματος δαπανών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και θεσπίζεται ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα προμήθειας συστημάτων.

Το πολυνομοσχέδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.