Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψήφισμα της Περιφέρειας για τον Ε-65…

11 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΟΧΙ στην αναστολή της απόφασης τερματισμού του οδικού άξονα Ε65 στην Καλαμπάκα

Τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο τερματισμού του οδικού άξονα Ε65 στην Καλαμπάκα, που επρόκειτο να συνδέσει μέσω της Εγνατίας Οδού την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη Νότια Ελλάδα, εκφράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση του στις 21/12/2011.

«Το περιφερειακό Συμβούλιο είναι αντίθετο με τη διακοπή των εργασιών σύνδεσης του οδικού άξονα Ε65 στην Καλαμπάκα λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση του έργου», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς και επισήμανε ότι με το ψήφισμα αυτό, το οποίο έχει σταλεί σε όλους τους αρμόδιους κοινοτικούς επιτρόπους, τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης του εν λόγω οδικού άξονα που επρόκειτο να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό και αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν τυφλό δρόμο. «Η ολοκλήρωσή του θα συνδέσει την Εγνατία Οδό και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη Νότια Ελλάδα, αλλά θα συνδέσει και τη Νότια Ελλάδα με τους οδικούς άξονες που οδηγούν στη FYROM και στην Αλβανία», επισήμανε ο κ. Πλακεντάς.

Στο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρονται ειδικότερα τα ακόλουθα:
• Ο οδικός άξονας Ε-65 πρέπει να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό για τν αποτελέσει τη βασική οδική αρτηρία, που θα συνδέει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με ασφάλεια, ταχύτητα και άνεση, τόσο με τη Νότια Ελλάδα κα κυρίως την Αθήνα, όσο και με τη Βόρεια, αλλά και την Ευρώπη μέσω της Εγνατίας και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
• Με την ολοκλήρωση του έργου η Δυτική Μακεδονία θα καταστεί κόμβος μεταφορών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής μας, σε συνδυασμό με την Τρικάλων – Λάρισας (ΠΑΘΕ) και την Τρικάλων- Άρτας (Ιόνια Οδό).
• Ο Ε–65 θα άρει την οδική απομόνωση του τόπου μας, καθιστώντας τον συγκοινωνιακό κέντρο.
• Ο Ε-65 είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέες προϋποθέσεις και ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ζητάμε τη συνέχιση του οδικού άξονα Ε65 και τη σύνδεσή του με την Εγνατία όπως αρχικά είχε προβλεφθεί».

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2012 at 11:31 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply