Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαγορεύεται το “δολάριο” στα SMS!

11 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μπλόκο στο δολάριο προσπαθούν να βάλουν με τον δικό τους τρόπο οι ιρανικές αρχές και το κάνουν μέσω των κινητών τηλεφώνων…

Από τη Δευτέρα οι αρχές του Ιράν έχουν μπλοκάρει τα μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων (SMS) που περιλαμβάνουν τις λέξεις “δολάριο” ή “νόμισμα”, στα περσικά, καθώς δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν την πτώση του ιρανικού ριάλ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Τα SMS που περιλαμβάνουν τη λέξη “δολάριο”, στα αγγλικά ή τα περσικά, και τη λέξη “arz” (νόμισμα στα περσικά) δεν φτάνουν στον παραλήπτη τους. Αντίθετα δεν έχουν τεθεί περιορισμοί στη χρήση της λέξης “ευρώ”, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας του Ιράν, η MCI και η Irancell, ανακοίνωσαν στο πρακτορείο Isna ότι δεν έχουν πέσει στην αντιληψή τους αυτοί οι περιορισμοί.

Παράλληλα ο ιστότοπος Mesgahal.ir, ο οποίος μεταδίδει καθημερινά τις ισοτιμίες των νομισμάτων και την τιμή του χρυσού, έχει επίσης μπλοκαριστεί.

Το ιρανικό ριάλ έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της αξίας του έναντι του δολαρίου και των άλλων ξένων νομισμάτων εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα ένα αμερικανικό δολάριο ανταλλασσόταν με 17.230 ριάλ, κοντά στην τιμή ρεκόρ των 17.800 ριάλ που είχε φτάσει στις 2 Ιανουαρίου.

Οι ιρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν επισήμως ότι η πτώση του ριάλ έναντι του δολαρίου δεν συνδέεται με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα από τη Δύση και κάνουν λόγο μόνο για ψυχολογικές επιπτώσεις.

 

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2012 at 17:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply