Εξευτελιστικές τιμές προϊόντων και μείωση εισοδημάτων οι λόγοι

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της χώρας για το τελευταίο δεκαήμερο αυτού του μήνα καλώντας τη «φτωχομεσαία» αγροτιά να τους ακολουθήσει στον αγώνα τους.

«Οι εξευτελιστικές τιμές στην τιμή του λαδιού, στα εσπεριδοειδή, στα ζωοκομικά προϊόντα, τα χαράτσια των ΕΛΓΑ – ΟΓΑ – ΔΕΗ που πλήττουν τους αγρότες του Νομού μας, αλλά και όλης της Ελλάδος, μας κατεβάζουν στον δρόμο», λέει σε ανακοίνωσή της η Παναγροτική Συσπείρωση.

«Συνέχεια στον αγώνα της καλείται να δώσει η φτωχομεσαία αγροτιά το 2012. Η ΠΑΣΥ έχει πάρει ήδη αγωνιστικές αποφάσεις και το νέο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη. Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, με πολύμορφες κινητοποιήσεις πανελλαδικά, θα παλέψουν ενάντια στην ολέθρια αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική, που τους οδηγεί στη φτώχεια και στον αφανισμό και θα θέσουν ένα διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις και δίνει προοπτική στον αγώνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακόμα τονίζει: «Και ενώ το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, το κόστος παραγωγής και το κόστος ζωής στην ύπαιθρο διογκώνεται. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και στους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, στα εισιτήρια μεταφοράς και στα διόδια, όπως και στα αγροτικά μέσα και εφόδια καλπάζει, ενώ υπάρχει και η αύξηση στα καύσιμα και του Φ.Π.Α. στο 23%. Από κοντά έρχονται απανωτά βαριά χαράτσια που επιβάλλουν κυβέρνηση – τρόικα. Τέλος, η ΠΑΣΥ καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους άλλους εργαζομένους, να πάρουν μαζικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην ολέθρια πολιτική που ακολουθείται, με πολύμορφες κινητοποιήσεις στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη».

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.